Fotbolls-EM i Solna inspirerar och bjuder in till folkfest

Fotbollsförbunden i Sverige, Danmark, Finland och Norge har gemensamt ansökt om att få stå värd för fotbolls-EM för damer 2025. Solna stad är, tillsammans med Stockholm och Göteborg tilltänkta spelorter för mästerskapet. EM-finalen är tänkt att spelas här i Solna, på Friends Arena.

– Solna är en idrottsstad och ska fortsätta vara det. Som värdstad för ett fotbolls-EM bidrar inte bara staden till en stor folkfest. Vi blir en del av något större – att lyfta damfotbollens status och inspirera fler unga tjejer till idrott. Det säger Sandra Lindström, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Den fjärde april tillkännager UEFA vilken ansökan som tilldelas mästerskapet. Målsättningen med den nordiska ansökan är att arrangera det största Europamästerskapet på damsidan någonsin. I Sverige planeras matcher till Gamla Ullevi i Göteborg, Tele2 Arena i Stockholm och Friends Arena i Solna. Friends Arena är Nordens största arena med möjlighet till 50 000 supportrar på läktarna och är mästerskapets tilltänkta finalarena.


Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad