Här är årets företagare

Vinnaren av priset Årets företagare i Solna är korad.
Priset delades ut på årets sista Frukostbricka, ett återkommande event som riktar sig till det lokala näringslivet och anordnas av Solna stad. Samtidigt avslöjades vinnarna av Årets unga affärsidé och Årets CSR-pris.

Bild på vinnarna av de tre priserna.

Från vänster: Joanis Danos (Du Bon Pain), Catrine Rudbäck Sageryd (Mekina), Andreas Rönnlöf (Mekina), Maria Svahn (Funki), och Josefine Hölling (Funki).

Årets företagare 2022

Vinnare av priset Årets företagare är Catrine Rudbäck Sageryd, grundare av företaget Mekina AB. Företaget reparerar elverktyg och strävar efter att skapa en mer hållbar bransch och möjliggöra för kunder att arbeta cirkulärt och uppnå sina miljömål.

Catrine Rudbäck Sageryd arbetar aktivt för att främja entreprenörskap bland unga kvinnor och för en mer inkluderande arbetsplats där medarbetarnas erfarenheter tas tillvara. Hon bidrar även till integration av Solnas nya medborgare.

Årets unga affärsidé 2022

Vinnaren av priset Årets unga affärsidé är Funki. De har tagit fram en uppsättning musikinstrument för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Grundarna Maria Svahn och Josefine Hölling har genom ett genuint intresse för människor och smart nyttjande av innovativ teknik utvecklat produkten tillsammans med Dibber Rullens särskola som ligger i Hagalund.

Funki har gjort det möjligt för personer med intellektuell funktionsnedsättning att interagera, kommunicera och umgås med andra genom musiken.

Årets CSR-pris 2022

Joanis Danos, entreprenör och ägare av bageriet Du Bon Pain, är vinnare av Årets CSR-pris. Han har visat ett stort samhällsengagemang genom att ge Solnabor möjlighet att ta det första steget in i arbetslivet och få en chans att växa på arbetsplatsen.

Joanis Danos är född och uppvuxen i Solna. En multientreprenör som brinner för företagande och samhällsutveckling och som har samverkat med staden under flera år. Det har resulterat i att många Solnabor, främst unga, har kommit i sysselsättning.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad