Solnas nya simhall öppen

Tio simbanor på 25 meter, en undervisningsbassäng, en flexibel multibassäng och en barnbassäng. Det innehåller Solnas nya simhall som öppnade för allmänheten den 2 september.

Efter tre år av byggande är det äntligen dags för öppning av Solnas nya simhall. Den 2 september öppnade simhallen, som innehåller en stor 25-metersbassäng med tio simbanor anpassade för motionssim som kan ställas om till bredare banor för simtävlingar. Det finns också en separat undervisningsbassäng och en multibassäng. Den sistnämnda har höj- och sänkbar botten och kan användas för rehabilitering men även för varierande former av träning. I hjärtat av anläggningen, vid serveringen, finns en barnbassäng att samlas kring.

En naturlig mötesplats

– Det är väldigt roligt att äntligen öppna upp dörrarna för en ny och modern simhall i Solna. Tillsammans med befintliga ishallar blir Ulriksdals idrottsplats en naturlig mötesplats för motion och idrott, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande Solna stad.

Simhallen kommer till en början att drivas av BeFair, som också har drivit Vasalundshallen, på uppdrag av Solna stad. Under 2022 kommer entrépriset att vara detsamma som i Vasalundshallen. De som redan har årskort kommer att kunna besöka den nya simhallen och årskortet för bad förs över automatiskt.

– Solna har en lång historia av att vara en idrottsstad och med den nya simhallen stärks den positionen ytterligare. Min förhoppning med den nya simhallen är att alla som vill lära sig simma och de som vill lägga ner mer tid på sin simning, ska kunna göra det, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Ovanpå simhallen har kontorsarbetsplatser byggts av Fabege, som bidrar till stadens finansiering av simhallen. I samband med byggandet av den kombinerade simhalls- och kontorsbyggnaden har gång- och cykelförbindelserna i anslutning till området setts över och cykelparkeringar kommer att skapas.

Vasalundshallens bassäng pensioneras

Vasalundshallens två bassänger, som har tjänat Solnas badsugna i 65 år, har nu uppnått sin tekniska livslängd och stängde tidigare i sommar. Det är dock bara själva simhallen som har stängt. Gymmet och sporthallarna i Vasalundshallen kommer fortsätta att vara öppna för allmänheten.

Hitta hit

Simhallen ligger vid Ulriksdals IP vid Kolonnvägen (Sportgatan 5). Bilparkering och cykelparkering kommer att finnas i anslutning till simhallen.

Pendeltåg: Solna station, 500 meters promenad på Kolonnvägen.

Buss: linje 509, hållplats Ulriksdals idrottsplats.

Läs mer om simhallen på BeFairs webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Senast uppdaterad