Första spadtaget för ett nytt trygghetsboende i Bergshamra

Fem personer tar ett första spadtag i Bergshamra

Den 25:e augusti togs det första spadtaget för ett nytt trygghetsboende i Bergshamra. Spadtaget markerade byggstart av totalt 78 nya lägenheter för personer som är 60 år eller äldre. Lägenheterna är fördelade på två fastigheter nära Bergshamra centrum.

De 78 hyreslägenheterna kommer att vara fördelade på två punkthus i sex respektive åtta våningar och bestå av främst 1:or och 2:or samt några 3:or. Lägenheterna har en grundanpassning när det gäller tillgänglighet och med stadens stöd går de att anpassa ytterligare vid behov, vilket skapar möjlighet att kunna bo kvar under längre tid.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda seniorer i Solna ett bra och flexibelt boende. Det här är ett välkommet tillskott av nya hyresrätter i Bergshamra. Tillsammans med Solna stad bidrar vi till att utveckla stadsdelen och genom de nya bostäderna får fler möjlighet att både bo kvar och flytta dit, säger Magnus Nilsson, styrelseordförande i den kommunala bostadsstiftelsen Signalisten.

De två fastigheterna kommer att vara sammankopplade av en gemensam bottenvåning som innehåller tvättstuga och gemensamhetslokal med köksdel samt tillhörande uteplats. Från husen kommer man även ut mot en ny gård med flertalet sittplatser som delas med övriga boende i området.

– Jag är mycket glad över att Solna nu får sitt andra trygghetsboende. Det ligger i Bergshamra i ett centralt och attraktivt läge, med närhet till kollektivtrafik och annan service. Dessutom kommer boendet ha en bovärd tillgänglig vissa dagar, en efterfrågad service som gör det ännu mer trivsamt att bo självständigt på ålderns höst, säger Samuel Klippfalk, ordförande i Omvårdnadsnämnden.

Fastigheterna byggs som standardiserade koncepthus som ingår i Sveriges Allmännyttas ramavtal för en ny generations kombohus. Konceptet innehåller flera kombinationsmöjligheter för lägenhetsfördelning, lägenhetstyp, yta och materialval som gör det enkelt att bygga bra och kostnadseffektiva bostäder med hög flexibilitet och kvalitet. Entreprenör är JSB Construction AB.

– Vi är stolta och glada att bygga trygghetsboende i Solna för Signalisten. Nu ser vi framemot byggstart och ett fortsatt gott samarbete. Extra roligt är att Signalisten valt att skapa ett unikt uttryck i gestaltningen, bland annat genom att sammankoppla huskropparna och att smycka fasaden med träraster, säger Fredrik Leo, vd JSB Construction.

Planerad inflyttning är beräknad till hösten 2024.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad