Här är årets pedagoger och skolledare

I juni delade Solna stad åter ut priset till Årets pedagog och skolledare. Fyra pedagoger och en rektor blev uppmärksammade för sina insatser i Solnas förskolor och skolor.

Under våren kunde elever, föräldrar, kolleger och chefer nominera till Årets pedagog och Årets skolledare. Några dagar före skolavslutningen överraskades pristagarna ute på sina arbetsplatser av politiker och tjänstemän från Solna stad.

Jacob Albertsson, lärare på Råsundaskolan är en av de fyra lärare som utsetts till Årets pedagog. Hans elever nominerade honom bland annat för att de tycker att han lyckas göra även tråkiga presentationer roliga.

- Jag försöker alltid se till att det händer något. Jag är själv aktiv och rör mig mycket i klassrummet och försöker göra mina bildspel visuellt engagerande. Det skapar intresse och hjälper eleverna att behålla fokus.

Idrott- och hemkunskapsläraren Anna Wängdahl på Noblaskolan är också väldigt glad övers sitt pris och vill framhålla att läraryrket är ett lagarbete.

- Det är inte svårt att vara positiv och göra ett bra jobb när man har ett sådant fantastiskt kollegium omkring sig.

Förebilder på förskolor

Ida Årstein är förskollärare på Borgens förskola i Frösunda. Hon hyllas för sitt engagemang och sin förmåga att skapa trygghet för barnen.

- Jag älskar att vara med barnen och jag antar att det märks, säger hon.

Karin Nygren på föräldrakooperativet Gomorronsol blir en av årets pedagoger efter att ha prisats som en förebild för kollegorna och för sin värme och omsorg i arbetet med barnen.

Årets skolledare blev Mariana Berlin, rektor på Solna grundsärskola. Hon prisas för sitt arbete med att bygga upp skolan under dess första läsår.

- Vi har ju byggt skolan från grunden det här året och hela tiden haft en tät och nära dialog med vårdnadshavarna. Att vi lyckats få med oss dem på vår utvecklingsresa har nog varit det absolut viktigaste.

Här är årets pedagoger och skolledare:

 

Jacob Albertsson, årets pedagog i kommunal skola.

Jacob Albertsson, årets pedagog i kommunal skola.

Ida Årstein, årets pedagog i kommunal förskola.

Ida Årstein, årets pedagog i kommunal förskola.

Mariana Berlin, årets skolledare.

Mariana Berlin, årets skolledare.

Karin Nygren, årets pedagog i fristående förskola.

Karin Nygren, årets pedagog i fristående förskola.

Anna Wängdahl, årets pedagog i fristående skola.

Anna Wängdahl, årets pedagog i fristående skola.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad