Solna klättrar för tredje året i rad när Sveriges miljöbästa kommuner rankas

Solna stad klättrar till plats 16 av 290 kommuner, när Aktuell Hållbarhet presenterar sin årliga rankning av Sveriges miljöbästa kommuner. Det innebär en förbättring med fem placeringar jämfört med förra årets mätning – och stadens bästa resultat någonsin.

Solna klättrar till plats 16 på listan över Sveriges miljöbästa kommuner.

Solna stad klättrar till plats 16 av 290 kommuner, när Aktuell Hållbarhet presenterar sin årliga rankning av Sveriges miljöbästa kommuner. Foto: Casper Hedberg.

Solna stad klättrar i år till plats 16 av 290 kommuner i den rankning av Sveriges miljöbästa kommuner som årligen genomförs av tidningen Aktuell Hållbarhet. Det är en förbättring med fem placeringar jämfört med förra årets mätning. Det innebär även Solnas bästa placering någonsin, sedan rankningarna inleddes för fjorton år sedan.

– Det här resultatet är en styrkemätning för stadens miljö- och hållbarhetsarbete. Vårt arbete slutar inte här utan fortsätter med ambitionen att nå ett ännu högre resultat kommande år, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

– Att vi nu klättrar för tredje året i rad i rankningen av Sveriges miljöbästa kommuner visar att vårt arbete för minskad klimatpåverkan och hållbar stadsutveckling ger resultat. Jag är glad och stolt över resultatet, säger Victoria Johansson, miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande, Solna stad.

Högre placering i Stockholms län

Resultatet är en förbättring även i jämförelse med andra kommuner i Stockholms län. I år placerar sig Solna på sjätte plats bland länets 26 kommuner, vilket är en placering högre än föregående års rankning. För andra året i rad placerar sig Solna på en nionde plats av 46 storstads- och storstadsnära kommuner.

Kontakta oss

Senast uppdaterad