44 nya laddpunkter för elbil i drift – och fler på gång

Med de 30 nya laddpunkter som invigdes den 23 november kan nu 44 elbilar laddas samtidigt runt om i Solna. Ytterligare 36 laddpunkter ska installeras, de flesta med driftstart tidigast vid årsskiftet.

Tisdagen den 23 november invigdes 30 nya laddpunkter för elbilar, i samarbete med Clear Channel. Laddplatserna är i drift och finns på ett antal platser i södra Solna. Tillsammans med de 14 laddpunkter som redan är i drift, i samarbete med JCDecaux, innebär det att 44 elbilar kan laddas samtidigt på strategiska platser runt om i Solna.

– Trafiken står för cirka 80 procent av alla klimatutsläpp i Solna. Samtidigt bor väldigt många i flerbostadshus utan eget garage, vilket gör det svårt att få tillgång till laddning för elbil. Nu blir det enklare att välja en elbil och köra klimatsmart, med snart 80 laddpunkter spridda över hela Solna, säger Magnus Persson, tekniska nämndens ordförande.

Åttio nya laddpunkter för elbilar

Planen är att ytterligare 36 laddpunkter ska installeras – vissa under vecka 48, medan flertalet förhoppningsvis kan driftsättas vid årsskiftet. Det innebär totalt åttio nya laddpunkter runt om i hela Solna.

Enkelt att ladda elbilen

Det är enkelt att betala antingen via kontokort enligt instruktioner på laddstolparna eller via apparna ”Virta” och ”Park and charge”. Laddstolparna – som har två laddpunkter vardera – är reklamfinansierade och installeras genom ett samarbete med Clear Channel och JCDecaux, med vardera 40 laddpunkter. Inom ramen för detta avtal har det även byggts offentliga toaletter, cykelväderskydd och bussväderskydd runt om i staden.

Kontakta oss

Senast uppdaterad