Nu har Pep Park i Arenastaden öppnat

Pep Park i Arenastaden har nu öppnat. Parken är ett resultat av ett samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep – en organisation initierad av Kronprinsessparet.

Syftet med konceptet Pep Park är att ge barn, ungdomar och vuxna förutsättningar till rörelse och motion, i en miljö som uppmuntrar till såväl lek som träning. Till skillnad från Solnas – och Sveriges – första Pep Park i Huvudsta: 100 meter Pep, ligger parken mitt i en välbesökt stadsmiljö, i nära anslutning till Friends Arena och Mall of Scandinavia

– Med Pep Park i Arenastaden får fler barn, ungdomar och vuxna i Solna ännu bättre möjligheter till lek och vardagsmotion tillsammans, året runt, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Aktiviteter för alla åldrar

Pep Park i Arenastaden tar avstamp i utmaningen att omvandla en asfalterad yta till en plats som inspirerar till såväl lek och rörelse som träning och vardagsmotion. Den nya parken består bland annat av markmålningar med pixelgrafik och perspektiv som skapar lekfulla 3D-effekter och uppmuntrar till aktiviteter för besökare i alla åldrar.

Samarbete med Fabege och Generation Pep

Pep Parkerna i Solna är ett samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep – en organisation initierad av Kronprinsessparet. Satsningen är ett pilotprojekt med syfte att utveckla en modell för samverkan mellan en kommun och det lokala näringslivet, som kan spridas till andra delar av landet. Hösten 2019 invigdes den första Pep Park i Huvudsta, i närvaro av Prins Daniel. Utöver Arenastaden planeras även en Pep Park i Hagaparken.

Invigning av Pep Park i Arenastaden

Se filmen från invigningen av Pep Park i Arenastaden, med Karolina Klüft, verksamhetschef för Generation Pep, och Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad