Biblioteket i Solna centrum öppnar den 1 oktober

På torsdag den 1 oktober öppnar stadsbiblioteket i Solna centrum för besökare igen, med anpassade lokaler, öppettider och begränsat besöksantal.

Den 1 oktober öppnar biblioteket i Solna centrum igen, efter att ha hållit stängt för besökare sedan den 29 mars. Öppnandet av biblioteket sker ansvarsfullt i ett första steg, med anpassade flöden och möbleringar som underlättar för besökare att hålla ett lämpligt avstånd till varandra. Beslutet sker samtidigt som upphävandet av besöksförbudet på vård- och omsorgsboenden.

Begränsat antal besökare

En begränsning av besökarantalet införs, med max femtio besökare samtidigt. Dessutom håller biblioteket öppet en timme endast för besökare som tillhör en riskgrupp, mellan klockan 11 och 12 från måndag till fredag. Under den tiden är besökarantalet begränsat till max trettio personer. Söndagar håller biblioteket i Solna centrum stängt, och riktar istället resurserna till de prioriterade grupperna barn och elever på skolor och förskolor, under morgon och förmiddag måndag till fredag.

Utökad service under hela sommaren

Biblioteken i Solna började tidigt att anpassa verksamhet och utbud när coronapandemin bröt ut. Sedan biblioteket i Solna centrum stängde för besökare infördes kostnadsfri reservation och uthämtning av böcker, förlängda lånetider och en utökad satsning på det digitala utbudet. Andra exempel på insatser är sagostunder utomhus under sommaren och extra service med leverans av böcker till personer med till exempel en funktionsnedsättning, så kallad Boken kommer-service. Biblioteket i Bergshamra och Ulriksdalsskolans bibliotek har hållit öppet, med vissa justeringar av öppettiderna.

Följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Solna stad följer det aktuella läget dagligen med anledning av den pågående coronapandemin och samverkar med andra myndigheter, för att snabbt kunna genomföra förändringar vid behov. Beroende på de aktuella rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten kan nya lättnader eller restriktioner komma att införas framöver, om det skulle vara nödvändigt.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad