Besöksförbud på vård- och omsorgsboenden hävs den 1 oktober

Från och med den 1 oktober gäller inte längre besöksförbud på vård- och omsorgsboenden i Solna, med anledning av ett beslut från regeringen. Det är dock fortfarande mycket viktigt att besökare följer gällande rekommendationer för att minska risken för smittspridning.

Besöksförbudet på vård- och omsorgsboenden i Solna, hävs från och med den 1 oktober. Detta enligt regeringens beslut den 15 september. Besöksförbudet infördes för att minska smittspridningen av coronaviruset och har förlängts vid två tillfällen.

Personligt ansvar för besökare

Besökare på vård- och omsorgsboenden har ett personligt ansvar för att minska risken för smittspridning av coronaviruset, och det är mycket viktigt att alla fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta innebär att stanna hemma vid symtom, hålla avstånd till den närstående, andra boende och personal samt tvätta händerna noga och använda handsprit.

Lokala rutiner

Vård- och omsorgsboenden i Solna kommer att ha lokala rutiner för besök. Samtliga besökare uppmanas följa dessa rutiner för att minska risken för smittspridning. För mer information, ta kontakt med vård- och omsorgsboendet.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad