Lär dig cykla - nybörjarkurs för vuxna och ungdomar

Behöver du kunna cykla inom ditt nuvarande eller framtida jobb? Vill du cykla till jobbet eller skolan, eller bara ta en cykeltur med vänner och familj? Den 17 augusti 2020 startar nästa cykelkurs i Solna för dig som är nybörjare.

Varje år ordnar Solna stad tillsammans med Cykelfrämjandet cykelkurser för dig som är nybörjare eller som kan cykla litegrann. Kursen vänder sig till vuxna och ungdomar från 13 år. Höstens kurs startar måndagen den 17 augusti kl.17:00 - 19:00 i Hagalundsparken. Kursen består av totalt sju tillfällen (17, 19, 24, 26, 31 augusti samt 2 september).

Tid: Måndagar och onsdagar kl.17.00-19.00, med start 17 augusti 2020.
Pris: 300 kronor för hela kursen. I priset ingår diplom, medlemskap i Cykelfrämjandet och försäkring.
Anmälan: https://cykelframjandet.se/cykelkurser-stockholm/ Länk till annan webbplats.

Cyklar och hjälmar finns att låna. Medtag oöm klädsel och handskar.

Solnas cykelkurs och coronaviruset COVID-19

Cykelkursen genomförs helt utomhus (även teori och fika) och i en liten grupp. För att minimera risken för smittspridningen begränsas deltagarantalet på kommande kurs till max tio personer (fyra volontärer och sex deltagare) och nya rutiner för rengöring av cyklar och hjälmar används.

Cyklingskurs även i andra kommuner

Under 2019 lärde sig 19 solnabor att cykla med hjälp av cykelkurserna och totalt har hittills över 150 personer lärt sig cykla genom att gå på kurs i Solna. Cyklingskurserna har slagit så väl ut att de spridit sig till andra kommuner i närområdet. Under 2020 kommer kurser att hållas i b.la. Sundbyberg, Järfälla, Akalla, Farsta, Nacka och Lidingö. Mer information hittar du här. Länk till annan webbplats.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad