Äldre träffar sina anhöriga bakom plexiglas på boende

Sedan två veckor tillbaka kan boende på samtliga Solnas nio vård- och omsorgsboenden träffa sina anhöriga på varsin sida av ett plexiglas.

"Jag är mycket nöjd, all heder till den som kommit på detta. Jag tror att det är väldigt populärt bland äldre här att träffa sina anhöriga på det här viset", säger Gunn Jakobsson som efter ett längre uppehåll igen regelbundet får besök på sitt boende av dottern Monika och dotterdottern Frida.

Monika håller med. "Innan corona sågs vi varje dag och tack vare plexiglasmodulen kan vi äntligen få ses regelbundet fysiskt igen efter ett längre uppehåll. Det betyder jättemycket".

Viktigt med sociala kontakter

Plexiglasmodulen togs fram av kommunen för att boende på vård- och omsorgsboenden, trots fortsatt besöksförbud, ska kunna träffa sina anhöriga utan att riskera spridning av coronasmitta.

"Jag har bara fått höra uppskattande ord om våra plexiglasmoduler. Det är viktigt att få träffas och ha sociala kontakter för att må bra", säger Elisabet Sundelin, förvaltningschef för omvårdnadsförvaltningen i Solna stad.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad