Premiär för Radio Ankaret – närradio för Solnas seniorer

Med premiär onsdagen den 15 april klockan 15.00 startar Radio Ankaret – ett närradioprogram som riktar sig till Solnas seniorer.

Seniorträffen Ankaret i Hagalund har i samarbete med lokala aktörer tagit fram ett närradioprogram som riktar sig till Solnas seniorer. Radio Ankaret sänds på frekvens 97,3 med premiär på onsdag den 15 april, klockan 15.00. Programmet planeras därefter att sändas varje onsdag klockan 15.00 till 15.30 fram till sommaren. Radio Ankaret produceras av Solna stad, i samverkan mellan omvårdnadsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen.

Intervjuer, gymnastik och musik

Radio Ankaret presenterar intervjuer med Solnas seniorprofiler, tips, dikter och minnen kopplade till platser och vardagslivet i Solna. Varje program avslutas med ett gymnastikpass med omvårdnadsförvaltningens hälsopedagoger samt ett musikinslag från Solna kulturskolas elever.

Hälsa till nära och kära

Det är även möjligt att ringa in en hälsning till nära och kära på Radio Ankarets telefonsvarare: 08 746 33 08 Programmet sänds i repris på måndagar klockan 15.00 och finns även tillgängligt digitalt via Facebook-sidan Solna kultur – senior.

Samarbete med Radio Ayaneh

Radio Ankaret är ett samarbete med radiostationen Radio Ayaneh, som i vanliga fall främst vänder sig till persisktalande i Sverige. Tidigare har Radio Ayaneh upplåtit sändningstid för samhällsrelaterade inslag från myndigheter på olika språk. Detta är första gången denna typ av program sänds från radiostationen.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad