Olle Olsson Hagalund-museet

Muséet är stängt för säsongen.
Söndag 2 april 2017 öppnar vi igen.
Visningar för grupper kan däremot bokas hela året.

Olle Olsson Hagalund-museet

Olle Olsson Hagalund är en av de internationellt mest kända solnaborna på kulturområdet i kraft av sin ställning som framstående naivistisk målare. I hela sitt liv bodde han i det gamla Hagalund, och är i Sverige också känd som en av motståndarna till rivningen av den gamla kåkstaden under sextiotalets reformiver. En handfull gamla hus blev kvar, bland annat Olle Olssons eget hus som nu är museum. Verksamheten drivs av konstnärens dotter, Lena Olsson Petrén, med stöd av Solna stad.

Förutom ett stort antal av Olle Olsson Hagalunds egna målningar och illustrationer, finns här en hel del fotografier från det gamla Hagalund. Man kan se en film om och med målaren, samt fika i köket och handla i den lilla museishopen.

Gamla Hagalundsrummet

Som en hyllning till det rivna samhället i Hagalund har Kent Fernströms nya, detaljrika modellbygge av området utmed Furugatan och Spetsgatan fått en permanent placering i ett av museets rum.

Öppettider

Muséet är stängt för säsongen. Söndag 2 april 2017 öppnar vi igen.
Visningar för grupper kan däremot bokas hela året.
Boka genom att skicka epost till gamlahagalund@solna.se eller ringa 08-746 10 00 till Solna stads kontaktcenter.

Entré

Normalpris 50 kr. Pensionär 40 kr. Till och med 18 år gratis.
Med Kulturarvskort ges 50% rabatt på entrén.

Boka gruppvisningar

Gruppvisningar bokas efter överenskommelse, dock endast utanför ordinarie öppettider. En visning tar ca 60 minuter, plus filmvisning på ca 15 minuter. Gruppvisningar ges för minst 12, högst 18 personer.
Kostnad: 130 kr/person, inkl. entréavgift. Det går att beställa kaffe i samband med gruppvisningar.

Boka genom att ringa 070-237 95 70 eller skicka epost till lenaop50@hotmail.com.

Adress

Spetsgatan 2 i Hagalund, Solna

Hitta till Olle Olsson Hagalund-muséet

Buss 515 från Odenplan till Solna station. Alt: T-bana till Solna Centrum (Buss 513 från Solna C till Sunnangården vid Furugatan). Alt: Pendeltåg till Solna station. Följ gröna skyltarna.

Dela: