Kalendarium näringsliv

Solna stad arrangerar årligen ett flertal aktiviteter som frukostmöten och nätverksträffar, träffar som som erbjuder goda möjligheter till nätverkande, inspiration och ny kunskap.

Aktuella event och nätverksträffar i Solna

De olika aktiviteterna i dagsaktuella frågor om entreprenörskap och företagande arrangeras dels i Solna stads regi, dels tillsammans med våra samarbetspartners.

Sidan uppdateras regelbundet.

Februari 2022

18/2: Webbinarium: Upphandling i offentlig sektor Visa Dölj

Det offentliga Sverige upphandlar årligen varor, tjänster och entreprenader för drygt 800 miljarder. För att underlätta för lokala företagare att delta i upphandlingarna bjuder vi in dig till ett webbinarium med Solna stads upphandlingschef Johan Wennborg. Under webbinariet får du höra mer om vad offentlig upphandling innebär och får tips på hur du kan göra bra affärer.

Solna stad är en av de kommuner i Sverige som har mest verksamhet på entreprenad och välkomnar lokala företag att delta i upphandlingar eller utmana verksamheter som vi idag utför själva.

Ämnen som berörs under webbinariet

  • Lagen om offentlig upphandling, vad tjänar den för syfte?
  • Finns det behov av mina varor och tjänster i en kommun (eller annan upphandlande myndighet)?
  • Var hittar jag upphandlingarna, dvs. möjligheterna att göra affärer?
  • Överprövning. Kan jag ifrågasätta vinnande anbud?
  • ...och mycket annat matnyttigt.

Tid, plats, anmälan

  • Plats: Digitalt via Microsoft Teams
  • Datum: 18 februari 2022
  • Tid: 08.00-09:30

Föranmälan krävs. Anmäl dig här senast 17 februari klockan 13.00. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Möteslänk skickas ut en dag innan webbinariet.

22/2: Digital jobbmässa Visa Dölj

Är du arbetssökande och boende i Solna? Den 22 februari anordnas en digital jobbmässa i samarbete mellan Solna stad och Unibail-Rodamco-Westfield.

Jobbmässan – som i år anordnas digitalt för första gången – riktar sig till dig som är boende i Solna och är på jakt efter arbete. På mässan kommer du få möjlighet att träffa en stor mängd arbetsgivare inom såväl privat som offentlig sektor. Ta chansen att lyssna på intressanta talare och föreläsare i form av både företag, egna företagare och andra arbetsgivare.

Få hjälp med jobbsökandet

Utöver föreläsningar och talare kan du få hjälp att maximera dina förutsättningar när du söker arbete. Bland annat kan du få karriärcoachning och en hjälpsam granskning av ditt CV – och varför inte gå en kurs i LinkedIn när du ändå är igång?

Deltagande är helt gratis och att anmäla sig är enkelt. Skicka ett mejl så snart som möjligt till amal.lehtinen@solna.se och meddela ditt intresse!

23/2: Solna Frukostbricka Visa Dölj

Vilket är nästa teknikskifte? Välkommen till en frukostbricka som blickar utanför Solnas gränser och in i framtiden - vad innebär blockkedjetekniken egentligen?

Många revolutionerade tekniksprång har gjorts vilket har påverkat samhällen och människor i hög utsträckning, exempelvis internet och mobiltelefoner. Vad kan nästa stora teknikskifte vara? Många företag, även i Solna är kunskapsintensiva och vill ligga i framkant när det gäller teknik. På denna frukostbricka blickar vi framåt på nästa språng och hur framtiden kan tänkas se ut

Blockkedjeteknik är en teknikform som kan vara nästa teknikrevolution anser förespråkare och att denna teknik kommer att revolutionera hur vi ser på internet, digitalt ägande, varor, tjänster och transaktioner. Med hjälp av våra inbjudna talare ska vi titta närmare på blockkedjetekniken, dess möjligheter och användbarheter

Medverkande

Pehr Granfalk

Kommunstyrelsens ordförande i Solna

Anders "CTO" Larsson

Anders ”CTO” Larsson är en global industriexpert inom blockkedjeteknik och samtidigt Solnabo. Han har haft nyckelroller i tidigare teknikskiften inom internet och telekom och ge oss en bild av Bitcoin i det perspektivet. Anders är också en uppskattad marknadsanalytiker och utbildar inom blockkedjeteknik på YouTube-kanalen ”CTO Larsson”.

blankt group AB

Vinnarna av Årets unga affärsidé i Solna 2021, blankt group AB, bygger sin affärsidé på just blockkedjeteknik. Grundarna Arman Karegár och Max Xie ska ge oss en bild av Non-fungible token NFT som är en särskild typ av krypoteknik och vilka möjligheter som finns med NFT i en digital marknadsplats för konst.

Patricia Godinéz

Mot slutet gör vi en utblick till El Salvador som har gått över till att använda blockkedjeteknik genom den digitala valutan bitcoin. I höstas blev bitcoin landets officiella betalningsmedel vid sidan om den amerikanska dollarn. Patricia Godinéz, El Salvadors ambassadör i Sverige berättar för oss om hur det gick till och vad det medfört såhär långt.

Tid och anmälan

Onsdag 23 februari klockan 8.00-9.15

Eventet genomförs online, föranmälan krävs. Dagen före eventet skickar vi ut länk och information till den e-post du angivit i anmälan.

Anmäl dig här senast 16 februari Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Senast uppdaterad