Håll dig uppdaterad

För att bygga relationer med näringslivet arrangerar Solna stads näringslivsenhet events och mötesplatser samt sprider information över vad som händer i Solna. På den här sidan får du tips på sammanhang och områden med värde för dig som företagare.

Nätverk och mötesplatser

Aktuella evenemang nära dig Visa Dölj

På grund av rådande läge kring coronapandemin följer vi Folhälsomyndightetens rekommendationer, därför sänds våra event och nätverksträffar digitalt. Kalendariet uppdateras kontinuerligt och fylls på allt eftersom.

Våra evenemang

Solna Frukostbricka Visa Dölj

Solnas välbesökta frukostmöte, Solna Frukostbricka, är ett uppskattat företagsforum där stadens företagare är välkomna.

Solna Frukostbricka 2 december

Vi välkomnar Robert Boije, chefsekonom på SBAB som delger oss senaste nytt om den svenska ekonomin och bostadsmarknaden i kölvattnet av coronapandemin och det amerikanska valet. Frågeställningar som Robert tar upp är, hur går det för den globala och svenska ekonomin utefter den andra våg av coronapandemin som nu ser ut att ha slagit till? Hur påverkar valutgången i USA den ekonomiska utvecklingen? Hur påverkas bostadsmarknaden i Solna och i Stockholms län i stort?

Robert Boije är doktor i nationalekonomi och chefsekonom på SBAB och har ett förflutet från bland annat Riksbanken och Finansdepartementet.

Prisutdelning av 2020 års företagspriser

Traditionsenligt avslutar vi med att kora 2020 års vinnare av stadens företagspriser. Missa inte!

Årets företagare-priset ges i samarbete med Företagarna och till ett företag som visat på tillväxt, resultat och entreprenörskap.
Årets unga affärsidé – priset ges i samarbete med Fabege, PwC och Handelsbanken. Priset syftar till att inspirera och uppmuntra till entreprenörskap bland ungdomar.
Årets CSR-företag – priset ges till ett företag som genom ett socialt ansvarstagande gjort en värdefull insats för arbetssökande Solnabor.
Årets miljöpris - priset ges till ett företag,person,organisation eller förening som gjort en betydelsefull insats inom miljöområdet.
Årets stadsmiljöpris - priset ges till ett företag, person,institution eller sammanslutning som på ett betydelsefullt sätt medverkat till byggnadens,anläggningens eller åtgärdens konstnärliga kvalitet eller estetiska effekt.

Gå upp en timme tidigare

Solna Frukostbricka är ett utmärkt tillfälle att träffa andra företagare, medarbetare och politiker i Solna stad. Mötena sker ett antal gånger under året och vi träffas på en ny plats varje gång. Frukostbrickan är en uppskattad mötesplats som samlar 100-150 företagare vid varje tillfälle och ger en möjlighet att ta del av aktuella ämnen genom intressanta och spännande föreläsare. En morgon du som företagare inte bör missa.

Frukostbrickan är kostnadsfri, men föranmälan krävs. Anmäl dig snabbt för att vara säker på att få plats. Registrera dig via det webbbaserade anmälningsformuläretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om du vill du få inbjudan till din e-post.

Andra mötesplatser och nätverk i Solna Visa Dölj

Det finns ett stort antal nätverk att tillgå i Solna och Stockholmsområdet för företag i Solna. På den här sidan ges tips på olika nätverks wepplatser. Har du tips på ytterligare nätverk med fokus på Solna tar vi emot det via mejladress foretagare@solna.se

AVMlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
BNI Solnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Bromma och Solna Business Clublänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Företagarna Solna/Sundbyberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Handelskammaren Solna/Sundbyberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Rotary Solna-Hagalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Prenumerera på nyhetsbrev

Genom vårt nyhetsbrev kan du som företagare hålla dig uppdaterad om vad som händer i Solna. Om du vill få nyhetsbrevet och inbjudningar till din inkorg,skriv in din mejladress i prenumerationverktygetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs senaste nyhetsbrevet i pdf-format.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arkiv nyhetsbrev Visa Dölj

Träffa Näringslivsenheten

Näringslivsenheten genomför företagsbesök med syfte att utveckla Solnas företagsklimat och stärka tillväxten. Har du tankar och idéer som du vill dela med dig av? Får vi besöka dig? Skriv till oss på mejladress foretagare@solna.se

Följ oss via sociala medier

Facebook

På facebook-sidan Solna Näringsliv kan du följa stadens näringslivsarbete och ta del av nyheter som rör företag och entreprenörer: facebook.com/solnanaringslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Solna stad har även en övergripande sida på Facebook: facebook.com/cityofsolnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Twitter

Följ Solna stad på Twitter: twitter.com/solnastadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Instagram

Följ Solna stad på Instagram: instagram.com/solna_stadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs om Solnas företagsklimat

I två av stadens publikationer, Solna Sveriges bästa företagskommun 10 år i radPDF (pdf, 4 MB) och i DIs bilaga SolnaPDF (pdf, 76 MB) finns det mycket att läsa om Solnas näringsliv och stadsutveckling.

Få information om hur Solna växer

På webbplatsen Solna växer kan du läsa om Solnas utvecklingsresa och planer för framtiden. Där kan du också hitta information om stadsutvecklingsprojekt och lämna synpunkter på planförslag.

Solna växer

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad