Håll dig uppdaterad

För att bygga relationer med näringslivet arrangerar Solna stads näringslivsenhet events och mötesplatser samt sprider information över vad som händer i Solna. På den här sidan får du tips på sammanhang och områden med värde för dig som företagare.

Nätverk och mötesplatser

Aktuella evenemang nära dig Visa Dölj

På grund av rådande läge kring coronapandemin följer vi Folhälsomyndightetens rekommendationer, därför sänds våra event och nätverksträffar digitalt. Kalendariet uppdateras kontinuerligt och fylls på allt eftersom.

Våra evenemang

Solna Frukostbricka Visa Dölj

Solnas välbesökta frukostmöte, Solna Frukostbricka, är ett uppskattat företagsforum där stadens företagare är välkomna.

Solna Frukostbricka 24 mars

Välkommen till ett webbinarium om Arenastadens utveckling

Arenastaden är ett av Sveriges främsta tillväxt- och stadsutvecklingsområden. På tio år har det gamla industriområdet vid Solna station omvandlats till en levande stadsdel med en blandning av bostäder, arbetsplatser, service och utbyggd kollektivtrafik. Här finns idag Sveriges nationalarena för fotboll - Friends Arena, Skandinaviens största köpcentrum, - Westfield Mall of Scandinavia, hotell och stora företag såsom SEB, Telia Company, Vattenfall, ICA och Apoteket.
Totalt har Arenastaden som företags- och besöksplats 14 miljoner besökare per år.

Vad är nästa steg i Arenastadens utveckling? Hör Stefan Dahlbo,VD på Fabege, berätta om stadsdelens utveckling. Hör även Mia Häggström på Fabege, berätta om det ambitiösa hållbarhetsarbetet i Arenastaden.

Medverkande
Stefan Dahlbo, VD, Fabege
Mia Häggström, hållbarhetschef, Fabege
Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad

Tid och anmälan
Datum: onsdag 24 mars 2021
Tid: klockan 8-9
Plats: eventet genomförs online, föranmälan krävs.
Dagen före eventet skickar vi information och länk till den mejladress du uppgivit i anmälan. Sista anmälningsdag 16 mars.

Gå upp en timme tidigare

Solna Frukostbricka är ett utmärkt tillfälle att träffa andra företagare, medarbetare och politiker i Solna stad. Mötena sker ett antal gånger under året och vi träffas på en ny plats varje gång. Frukostbrickan är en uppskattad mötesplats som samlar 100-150 företagare vid varje tillfälle och ger en möjlighet att ta del av aktuella ämnen genom intressanta och spännande föreläsare. En morgon du som företagare inte bör missa.

Frukostbrickan är kostnadsfri, men föranmälan krävs. Anmäl dig snabbt för att vara säker på att få plats. Registrera dig via det webbbaserade anmälningsformuläretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om du vill du få inbjudan till din e-post.


Andra mötesplatser och nätverk i Solna Visa Dölj

Det finns ett stort antal nätverk att tillgå i Solna och Stockholmsområdet för företag i Solna. På den här sidan ges tips på olika nätverks wepplatser. Har du tips på ytterligare nätverk med fokus på Solna tar vi emot det via mejladress foretagare@solna.se

AVMlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
BNI Solnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Bromma och Solna Business Clublänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Företagarna Solna/Sundbyberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Handelskammaren Solna/Sundbyberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Rotary Solna-Hagalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Prenumerera på nyhetsbrev

Genom vårt nyhetsbrev kan du som företagare hålla dig uppdaterad om vad som händer i Solna. Om du vill få nyhetsbrevet och inbjudningar till din inkorg,skriv in din mejladress i prenumerationverktygetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Arkiv nyhetsbrev Visa Dölj

Träffa Näringslivsenheten

Näringslivsenheten genomför företagsbesök med syfte att utveckla Solnas företagsklimat och stärka tillväxten. Har du tankar och idéer som du vill dela med dig av? Får vi besöka dig? Skriv till oss på mejladress foretagare@solna.se

Följ oss via sociala medier

Facebook

På facebook-sidan Solna Näringsliv kan du följa stadens näringslivsarbete och ta del av nyheter som rör företag och entreprenörer: facebook.com/solnanaringslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Solna stad har även en övergripande sida på Facebook: facebook.com/cityofsolnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Twitter

Följ Solna stad på Twitter: twitter.com/solnastadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Instagram

Följ Solna stad på Instagram: instagram.com/solna_stadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs om Solnas företagsklimat

I två av stadens publikationer, Solna Sveriges bästa företagskommun 10 år i radPDF (pdf, 4 MB) och i DIs bilaga SolnaPDF (pdf, 76 MB) finns det mycket att läsa om Solnas näringsliv och stadsutveckling.

Få information om hur Solna växer

På webbplatsen Solna växer kan du läsa om Solnas utvecklingsresa och planer för framtiden. Där kan du också hitta information om stadsutvecklingsprojekt och lämna synpunkter på planförslag.

Solna växer

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad