Håll dig uppdaterad

För att bygga relationer med näringslivet arrangerar Solna stads näringslivsenhet events och mötesplatser samt sprider information över vad som händer i Solna. På den här sidan får du tips på sammanhang och områden med värde för dig som företagare.

Nätverk och mötesplatser

På grund av rådade läge kring coronapandemin är alla event och nätverksträffar inställda tills vidare. Vi jobbar på olika lösningar och återkommer. Gå vidare till kalendariet.

Solnas välbesökta frukostmöte, Solna Frukostbricka, är ett uppskattat företagsforum där stadens företagare är välkomna.

Solna Frukostbricka den 19 februari, hade fokus på klimat, hållbarhet och stadens klimatstrategi.

I december 2019 antog Kommunstyrelsen i Solna, stadens första klimatstrategi – en strategi för minskad klimatpåverkan och som ligger i linje med de nya nationella klimatmålen.

Utöver stadens klimatstrategi fick vi veta hur Vattenfall arbetar med klimatkalkylatorn One Tonne Future för att öka kunskapen och engagemanget om vår klimatpåverkan. Fastighetsbolaget Humlegården berättade om hur de arbetar med klimatfrågan och cirkulär ekonomi och morgonens husvärd K-märkt redogjorde för sitt tydliga hållbarhetstänk.

Morgonens gäster var
Anja Karlsson ,miljöstrateg, Solna stad
Mattias Svensson
, hållbarhetschef,Humlegården
Peter Holmgrene
,produktutvecklare, Vattenfall
Jens Dolk,
krögare, Restaurang K-märkt

Gå upp en timme tidigare

Solna Frukostbricka är ett utmärkt tillfälle att träffa andra företagare, medarbetare och politiker i Solna stad. Mötena sker ett antal gånger under året och vi träffas på en ny plats varje gång. Frukostbrickan är en uppskattad mötesplats som samlar 100-150 företagare vid varje tillfälle och ger en möjlighet att ta del av aktuella ämnen genom intressanta och spännande föreläsare. En morgon du som företagare inte bör missa.

Frukostbrickan är kostnadsfri, men föranmälan krävs. Anmäl dig snabbt för att vara säker på att få plats. Registrera dig via det webbbaserade anmälningsformuläretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om du vill du få inbjudan till din e-post.

Det finns ett stort antal nätverk att tillgå i Solna och Stockholmsområdet för företag i Solna. På den här sidan ges tips på olika nätverks wepplatser. Har du tips på ytterligare nätverk med fokus på Solna tar vi emot det via mejladress foretagare@solna.se

AVMlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
BNI Solnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Bromma och Solna Business Clublänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Företagarna Solna/Sundbyberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Handelskammaren Solna/Sundbyberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Rotary Solna-Hagalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Prenumerera på nyhetsbrev

Genom vårt nyhetsbrev kan du som företagare hålla dig uppdaterad om vad som händer i Solna. Om du vill få nyhetsbrevet och inbjudningar till din inkorg,skriv in din mejladress i prenumerationverktygetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs senaste nyhetsbrevet i pdf-format.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Träffa Näringslivsenheten

Näringslivsenheten genomför företagsbesök med syfte att utveckla Solnas företagsklimat och stärka tillväxten. Har du tankar och idéer som du vill dela med dig av? Får vi besöka dig? Skriv till oss på mejladress foretagare@solna.se

Följ oss via sociala medier

Facebook

På facebook-sidan Solna Näringsliv kan du följa stadens näringslivsarbete och ta del av nyheter som rör företag och entreprenörer: facebook.com/solnanaringslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Solna stad har även en övergripande sida på Facebook: facebook.com/cityofsolnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Twitter

Följ Solna stad på Twitter: twitter.com/solnastadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Instagram

Följ Solna stad på Instagram: instagram.com/solna_stadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs om Solnas företagsklimat

I två av stadens publikationer, Solna Sveriges bästa företagskommun 10 år i radPDF (pdf, 4 MB) och i DIs bilaga SolnaPDF (pdf, 76 MB) finns det mycket att läsa om Solnas näringsliv och stadsutveckling.

Få information om hur Solna växer

På webbplatsen Solna växer kan du läsa om Solnas utvecklingsresa och planer för framtiden. Där kan du också hitta information om stadsutvecklingsprojekt och lämna synpunkter på planförslag. Läs mer på webbplatsen Solna växer

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad