Årets CSR-företag

CSR-priset delas ut till företag som genom ett socialt ansvarstagande gjort en värdefull insats för arbetssökande Solnabor. Priset delas ut på årets sista Solnas Frukostbricka varje år.

Det goda samarbetet mellan Solna stad och näringslivet leder till att arbetssökande Solnabor ökar sina möjligheter till att få ett arbete eller praktikplats. Via goda relationer med näringslivet och en god kännedom om varje persons kompetens stärks individers chanser att komma ut i arbetslivet.
Genom CSR-priset uppmärksammar Solna stad de företag som har visat på ett gott samarbete, haft en rätt inställning till och gjort en betydelsefull insats för den enskilda individen.

Vinnare av årets CSR-pris 2019

Vinnare av Solna stads CSR-pris för 2019 blev Quality Hotel Friends. Sommaren 2019 tog företaget emot sexton ungdomar på sommarjobb – ungdomar som aldrig varit ute i arbetslivet tidigare. Ungdomarna fick individuellt stöd i att hitta sina egna så kallade ”superskills” och ett flertal av dem erbjöds extrajobb efter sommarlovet.

Juryns motivering:
Quality Hotel Friends har en stor vilja att göra skillnad i samhället. De genomsyras av ett stort engagemang att vara med och ta ett socialt ansvar för Solnas ungdomar samt för andra Solnabor som har det svårare att ta sig in på arbetsmarknaden.

Från vänster: Lars Rådén (Kompetensnämndens ordförande, Solna stad), Hanna Lidén Blom (Quality Hotel Friends) och Ulla Johansson (Kompetensförvaltningen Solna stad). Foto: Casper Hedberg

2018 Rehab Station Stockholm och BBS Begagnade kontorsmöbler AB

2017 Bostadsstiftelsen Signalisten och Scandic Järva Krog

2016 Råsunda förskoleenhet

2015 Akademibokhandeln Solna centrum

2014 Function Sverige

2013 Tillfälliga toan

2012 Telekompetens och Hotel Park Inn by Radisson Solna

2011 LeXman

Om priset Årets CSR företag

CSR-priset delas ut till företag som genom ett socialt ansvarstagande gjort en värdefull insats för arbetssökande Solnabor. Det är Kompetensförvaltningen som beslutar vem som får Solna stads CSR-pris. Priset delas ut på Solna frukostbricka i slutet av året. 

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad