Årets unga affärsidé

Priset Årets unga affärsidé delas varje år ut till en person eller grupp mellan 17-30 år som bor i Solna och/eller har en affärsidé som påverkar företagsplatsen Solna positivt.
Priset
på 50 000 kronor syftar till att inspirera och uppmuntra till entreprenörskap och ge unga chansen att förverkliga sina idéer.

Priset Årets unga affärsidé delas varje år ut av Solna stad, Fabege, PwC och Handelsbanken. Fabege bidrar med en prissumma på 50 000 kronor och ställer också upp som mentor till vinnaren i utvecklandet av företaget. PwC och Handelsbanken bidrar med kostnadsfri rådgivning och kunskap till vinnaren och de nominerade företagen.

Vinnare av Årets unga affärsidé 2018
Zifro, grundare Jonathan Bäckström och Sara Danielsson.
Företaget erbjuder ett webbaserat läromedel för programmering i skolan som förenklar både för lärarens undervisning och för elevens inlärning.


Sara Danielsson och Jonathan Bäckström
(Foto Casper Hedberg)

Nominerade till Årets unga affärsidé 2018
Hippogriff/Heartstring​, grundare Allen Mohammadi och Max Mohammadi.
Heartstrings är en snabb och skalbar teknik för att tidigt diagnosticera hjärt- och kärlsjukdomar med hjälp av artificiell intelligens.

Max och Allen Mohammadi (Foto privat)

Labtrino, grundare Rikard Redin, Thibault Helle, Ramtin Massoumzadeh och Patrick De Sousa - Företaget utvecklar smarta vattenmätarsystem för lägenhetsfastigheter med syfte att öka medvetenheten för vattenförbrukning, för att på så vis eliminera onödig överförbrukning.

Tre av grundarna; Rickard Redin, Ramtin Massoumzadeh och
Thibault Helle
(Foto Casper Hedberg)

Tidigare pristagare
Idén om utmärkelsen "Årets Unga Affärsidé" i Solna väcktes av Solnaentreprenörerna Sammy Ben Abla och Abdullah Jafri som själva startade företag på gymnasiet. Solna stad och Fabege har sedan förvaltat och utvceklat priset med hjälp av Handelsbanken och PWC.

Utmärkelsen har tidigare år gått till:

2017: Resteel, Julia Östberg och Ebba Bengtsson. Företaget ReSteel mottog priset Årets unga affärsidé för ett magnetiskt grytunderlägg som gör att man inte behöver använda båda händerna för att lyfta en het kastrull.

2016: BlueCall, Lisa Löfgren, Caroline Rödén, Charlotte Sparre och Tamara Bernad för en mobilapp som kopplar samman personer i behov av samtalsstöd med personer som kan erbjuda det, direkt över ett telefonsamtal.

2015: BuildSafe, Viktor Broberg, Deniss Karavajev, Leo Sydow, Johan Brunedal och Samuel Jaeger för en en mjukvara och mobilapp som kan rädda liv inom byggbranschen.

2014: Greenely, Tanmoy Bari, Fredrik Hagblom och Mohammed Al Abassi för en kreativ app för att minska elförbrukningen i hushållen.

2013: DeoDoc, Hasti Asadi och Hedieh Asadi för deodorant för intimhygien.

2012: Team Viro, Mitch Okada och Tony Sun för ett innovativt cykeltillbehör anpassad för att fästas på cykelfälgar.

2011: Mobuyl, Josef Ben Abla, Maciej Strama och Honia Kader för en enkel och säker betalningslösning via SMS


Läs mer om deltagande i tävlingen

Dela: