Simhall nominerad till Mipim Awards

Solnas planerade simhall i Arenastaden har blivit nominerad till Mipim Future Project Awards. Första Parkett (Front Row) som bidraget kallas uppmärksammas på grund av den unika kombinationen simhall och kontorshus.

Simhallen och kontorshuset tävlar i kategorin "Mix-use" där byggnader som har en blandning av olika användningsområden ingår. Viktigt i tävlingskategorin är hur blandningen av de olika användningsområdena ger en helhet som skapar mervärde. Byggnaden blir en förlängning av Arenastaden och flätas samman med den närliggande ishallen samt annan service.
Den nya simhallen kommer erbjuda simundervisning, motionssim, vattengympa, babysim och rehab. Ovanpå simhallen byggs kommersiella lokaler, som kommer att förvärvas av Fabege, och därmed bidra till finansieringen av simhallen.
I samband med byggnationen av den kombinerade simhalls- och kontorsbyggnaden kommer gång- och cykelförbindelserna i och i anslutning till området att förbättras och cykelparkeringar skapas. Byggstart är planerad till 2019 med färdigställande under 2022/2023.

I Mipim Awards tävlar byggprojekt från hela världen i elva kategorier. Tävlingen kallas ibland för fastighetsbranschens Oscarsgala. Sju svenska projekt har vunnit Mipim Awards genom åren.

Dela: