Solna strand

Vid Bällstavikens vatten mellan Sundbyberg och Solna ligger Solna strand som är ett uppskattat kontorsområde med företag inom olika branscher, närhet till natur och ett brett utbud av närservice som man behöver för en fungerade kontorsvardag.

Läge och kommunikationer

Solna Strand ligger vackert vid Bällstavikens strand, mellan Sundbyberg och Huvudsta. Hit tar du dig lätt med alla slags färdmedel, även om vi gärna slår ett slag för cykeln och båten. Cykelvägar leder åt flera håll, bland annat tar du dig till city på ungefär 20 minuter. Strandpromenaden från Solna Strand via Karlberg ger en skön cykelupplevelse i en nästan helt bilfri miljö.

Mix av företag som verkar inom olika branscher

Solna strand har expanderat under senare år och övergått från ett före detta industriområde till ett starkt profilerat företagsområde. I området finns över 10 000 arbetsplatser med både stora och små företag. Exempel på företag är Beans, Aura Light, Glaxo Smith Kline, Cepheid, Maquet, Ricoh och myndigheterna Skatteverket och Trafikverket. Särskilt utmärkande för området är Rymdbolagets raket som står på kullen utanför Solna strandväg 86. Raketen är inte bara en dekor, den har varit ute i rymden och använts för vetenskapliga experiment.
Under 2018 påbörjades uppförandet av Grow, två kontorsfastigheter som kommer att omfatta 25 000 kvm kontorsyta. Här kommer också ett nytt hotell att slå upp portarna under hösten 2018, Grow Hotel.

Brett utbud av närservice

Området har ett brett utbud av företagstjänster som konferens, restauranger, Det finns även ett kontorshotell som kan vara intressant för små företag.

Läs mer om stadsdelen:
Solna strand - Solna stad

Dela: