Arenastaden

I anslutning till Sveriges nya nationalarena Friends Arena finns nu en helt ny stadsdel med förstklassiga kontorslokaler bara 10 minuter från Stockholm city.
Utvecklingen fortsätter och Arenastaden kommer att kunna erbjuda 450 000 kvadratmeter kontorslokaler med plats för 30 000 arbetsplatser.
I området byggs det även bostäder och och är granne med Skandinaviens största shoppingcenter Mall of Scandinavia som invigdes hösten 2015. De första boende i området flyttade in under hösten 2014.

Arenastaden rymmer också Stockholmsområdets högsta hotell (90 meter), Quality Hotel Friends, med över 400 dubbelrum och som kmmer att utökas med en ny tillbyggnad. Ytterligare ett hotell är på gång, Nordic Choise Hotel och när det står klart 2021 finns det 1000 hotellrum att tillgå bara i Arenastaden.

I Arenastaden har bl.a. Vattenfall AB, Egmont, Adidas, Apoteket AB, Carlsberg, AIK, Svenska Fotbollförbundet och Stiftelsen Friends sina svenska huvudkontor. Andrea företag som valt att flytta att flytta in i området är bland andra SEB, Telia, Svenska Spel, Siemens och Sodexo.

Tvärbanan går till Solna station/Arenastaden och år 2025 kommer tunnelbanan att börja rulla till Arenastaden från Hagastaden - Odenplan.

Läs mer om stadsdelen:
Arenastaden i Solna
Arenastaden - Solna stad

Dela: