Lyckat sommarjobbsprojekt avslutades med grillning och rabarberpaj

I fredags var det avslutning i Byparken av Solna stads sommarjobbssamarbete tillsammans med byggföretaget Peab. Solna stad har tillsammans med byggföretaget Peab erbjudit åtta gymnasieungdomar, lika många tjejer som killar, sommarjobb i byggbranschen.
På fredagen efter två veckors intensivt arbete avslutades projeketet med grillning och rabarberpaj.

Under ledning av bygglärare och yrkesarbetande från Peabskolan, har ungdomarna rustat upp Byparken, en fritidsklubb och kvartersgård ett stenkast från Huvudsta Centrum.


Foto Solna stad

Ungdomarna gör skillnad menar Peab och sommarjobbet kan vara en avgörande faktor om ett framtida val inom en bransch som skriker efter kompetent arbetskraft.
- Det här betyder otroligt mycket för ungdomarna, dels att få vara del av en vuxenvärld, dels att få vara med och fatta beslut och arbeta och samtidigt få en lön, det stärker självförtroendet och rustar dem för framtiden. Vi skulle önska att fler företag nappar på liknande samarbeten kring sommarjobb, säger Ulla Johansson, arbetsmarknadschef i Solna stad.

Projektet som är ett sommarjobbsamarbete mellan Solna stad och byggföretaget Peab har inneburit ett lärande på båda sidor, möten med nya kunskaper, färdigheter och insikter. Det bästa har varit gemenskapen och att samarbetet fungerat så bra intygade flera av sommarjobbarna.
- Bäst har varit umgänget, morgongympan och bra handledare flikar en av ungdomarna in.

Och oj vad tiden har gått fort konstaterar man när man stolt visade upp resultatet av två veckors renoveringsarbete och iordningställande av fritidsklubbens kök, en gemensamhetslokal och målning av fritidsklubbens ytterväggar.

Nu väntar sommarlovet med en möjlighet att vila upp sig och när hösten startar är man redo för att än en gång ta sig an nya kunskaper, nya insikter och nytt lärande.


Nyrenoverat kök Foto Solna stad

Dela: