Att tänka på för dig som får ett sommarjobb

Det finns ett antal saker som du bör tänka när du ska sommarjobba.
Läs på nedan vad du måste ha klart innan sommarjobbet börjar; vilka blanketter du ska fylla i för att få lön till ditt konto och hur du ska rapportera in dina arbetstider.

Skatteavdrag (Jämkning)
Om du inte tjänar mer än 19 670 kronor under 2019 ska du inte betala någon skatt och du behöver inte ansöka om jämkning. Istället kan du fylla i intyget "Intyg för löneutbetalning utan skatteavdrag". Intyget hittar du här.
Intyget tillsammans med din timrapport skickas till Solna stad, Sommarjobb 2019, 171 86 Solna. Du kan också lämna intyget och timrapporten i Solna stadshus reception. Märk kuvertet med "Sommarjobb 2019".
Mer information hittar du på Skatteverkets webbplats

Utdrag ur belastningsregistret
Alla som ska arbeta inom förskola, skola, skolbarnomsorg eller med barn som har funktionsvariationer måste ha ett utdrag ur belastningsregistret. Det är obligatoriskt.
Utdraget beställer du via en blankett som finns på polisens hemsida och där kan du läsa mer om registerutdrag för arbete med barn och ungdom. Utdraget måste du ha med dig till arbetsplatsen första dagen. Tänk på att handläggningstiden hos polisen är ungefär två veckor.
Blanketten och mer information hittar du här

Lön till ditt konto
För att få lönen utbetald till ditt bankkonto måste du anmäla dina kontouppgifter till Swedbanks kontoregister. Det gör du här:
Har du inget bankkonto betalas lönen ut via ett utbetalningskort som postas hem till dig. Tänk på att om du får lönen via utbetalningskort drar utlämningsstället av en serviceavgift.

Tjänstgöringsrapport - timrapport
För att du ska få lön utbetald måste du lämna in en tjänstgörings/timrapport. På den ska du fylla i vilka dagar och hur många timmar du har arbetat, lunch borträknat.Tjänstgöringsrapporten ska vara undertecknad av både dig själv och av din arbetsledare.
För att underlätta för dig och för en smidig löneutbetalning vill vi att du skickar in tjänstgöringsrapporten till den
10:e juli, 10 augusti och 10 september.
Klicka här för att printa ut timrapporten.

Arbetstid
Du jobbar 6 timmar om dagen.

Intyg
När du slutat ditt sommarjobb ges du ett intyg efter avslutad period. Kontakta arbetsgivaren om du saknar intyget.

Dela: