Näringsliv & arbete

Välkommen till företagsstaden Solna

Solna är en framgångsrik företagsplats. I staden finns en dynamisk marknad med över 9 500 unika företag i olika storlekar och branscher. Solna är nära till Stockholm city, flygplatser och kollektivtrafiken är väl utbyggd. Elva år i rad har Svenskt Näringsliv utsett Solna till att ha Sveriges bästa företagsklimat.

 • Solna Frukostbricka 11 september

  Solna växer
  Höstens första frukostbricka var en morgon med fokus kring stadsutveckling i Solna och vi djupdök också i utvecklingen längs Solnavägen och Solna centrum.

 • Vinn pengar på din affärsidé- ansök senast 20 oktober!

  Årets unga affärsidé är ett pris på 50 000 kr som syftar till att inspirera och uppmuntra till entreprenörskap och ge unga chansen att förverkliga sina idéer. Nu är det dags att skicka in tävlingsbidrag.

 • Besöksnäringen i Solna ökar och ger fler jobb

  Turismen i Solna fortsätter öka, med fler hotellövernattningar och dagbesök än någonsin. Besöksnäringen i Solna omsätter cirka 4,6 miljarder och skapar fler arbetstillfällen inom till exempel hotell, handel och restaurang. Det visar den senaste TEM-rapporten (turistekonomisk mätning) för 2018.

 • Rekordlåg arbetslöshet hos unga och utrikesfödda i Solna

  Arbetslösheten sjunker i Solna och ligger lägre än både länet och resten av landet. Och det är framför allt hos unga och utlandsfödda som andelen arbetslösa ligger på rekordlåga nivåer.

 • Företagen ger Solna högre betyg för service och bemötande

  Företagen i Solna blir allt nöjdare med stadens service och effektivitet. Solna stad får ett högre betyg av näringslivet i årets Öppna jämförelser från SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) och ökar inom fyra av sex serviceområden.