Näringsliv & arbete

Välkommen till företagsstaden Solna

Solna är en framgångsrik företagsplats. I staden finns en dynamisk marknad med över 9 500 unika företag i olika storlekar och branscher. Solna är nära till Stockholm city, flygplatser och kollektivtrafiken är väl utbyggd. Elva år i rad har Svenskt Näringsliv utsett Solna till att ha Sveriges bästa företagsklimat.

 • Var med och utvärdera stadens service 2018

  Om ditt företag under 2018 haft kontakt med staden i ett tillstånds - eller myndighetsärende kommer du få erbjudande om att delta i en enkätundersökning. Din input är viktig för oss och som hjälper oss att utveckla och förbättra service och bemötande. Ju fler som deltar i undersökningen desto bättre!

 • Årlig enkät om lokalt företagsklimat på gång

  Svenskt Näringsliv har skickat ut sin årliga enkät om det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Slumpmässigt utvalda företag i Solna får enkäten. Om du får enkäten, ge den några minuter. Då hjälper du staden med dess fortsatta arbete för ett bättre företagsklimat.

 • Succén upprepas - Jobbmässa i Mall of Scandinavia

  Var med, delta på mässan och ta tillvara en Solnatalang. I ett unikt samarbete med Mall of Scandinavia, Solna centrum och Arbetsförmedlingen arrangerar Solna stad den 19 mars en jobbmässa i Mall of Scandinavia.

 • Skärpta straff för brott mot livsmedelslagen

  Den 1 januari 2019 infördes sanktionsavgifter för dem som startar livsmedelsverksamhet utan att först registrera livsmedelsanläggningen. Storleken på sanktionsavgiften kan variera mellan 2 500 kronor och 75 000 kronor. Det är en administrativ avgift som tillfaller staten.

 • Innovativa vinnare av Årets företagare och Årets unga affärsidé

  Solna stad har utsett vinnarna av Årets företagare och Årets unga affärsidé 2018, som på morgonen den 28 november tog emot sina priser tillsammans med Årets CSR-företag och vinnarna av stadens miljöpris.