Näringsliv & arbete

Välkommen till företagsstaden Solna

Solna är en framgångsrik företagsplats. I staden finns en dynamisk marknad med över 9 500 unika företag i olika storlekar och branscher. Solna är nära till Stockholm city, flygplatser och kollektivtrafiken är väl utbyggd. Elva år i rad har Svenskt Näringsliv utsett Solna till att ha Sveriges bästa företagsklimat.

 • Välkommen till jobbmässa den 19 mars i Mall of Scandinavia

  Vill du jobba med kundservice, på kafé, som servicetekniker, hotell, restaurang, säljare eller i butik? Är du mellan 18 och 30 år har du den 19 mars en unik möjlighet att träffa ett flertal arbetsgivare inom många olika branscher och som vill träffa dig som söker jobb.

 • Nu går startskottet för omvandling av Hagalunds industriområde – 500 nya bostäder byggs i en första etapp

  Hagalunds industriområde omvandlas till en levande stadsmiljö med en blandning av bostäder och arbetsplatser. Nu startar första etappen i utvecklingen av området med ny bebyggelse i direkt anslutning till den nya tunnelbanestationen i södra Hagalund. Projektet bidrar också till stadens finansiering av den nya tunnelbanan till Arenastaden.

 • Var med och utvärdera stadens service 2018

  Om ditt företag under 2018 haft kontakt med staden i ett tillstånds - eller myndighetsärende kommer du få erbjudande om att delta i en enkätundersökning. Din input är viktig för oss och som hjälper oss att utveckla och förbättra service och bemötande. Ju fler som deltar i undersökningen desto bättre!

 • Årlig enkät om lokalt företagsklimat på gång

  Svenskt Näringsliv har skickat ut sin årliga enkät om det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Slumpmässigt utvalda företag i Solna får enkäten. Om du får enkäten, ge den några minuter. Då hjälper du staden med dess fortsatta arbete för ett bättre företagsklimat.

 • Skärpta straff för brott mot livsmedelslagen

  Den 1 januari 2019 infördes sanktionsavgifter för dem som startar livsmedelsverksamhet utan att först registrera livsmedelsanläggningen. Storleken på sanktionsavgiften kan variera mellan 2 500 kronor och 75 000 kronor. Det är en administrativ avgift som tillfaller staten.