Nyheter - Solna Kulturskola

Vinnare av Solna stadsmiljöpris 2019

14 november 2019

Årets vinnare av Solna stadsmiljöpris 2019 blev ett flerbostadshus i kvarteret Konstnären, i stadsdelen Ingenting. Det beslutade byggnadsnämnden den 13 november.

Stadskvarter byggs på tunnel med Mälarbanans utbyggnad

14 november 2019

Ny bebyggelse planeras när delar av järnvägen förläggs i tunnel mellan Frösundaleden och Nybodagatan, i samband med Mälarbanans utbyggnad genom Solna.

Solna på åttonde plats när Håll Sverige Rent rankar Sveriges kommuner

12 november 2019

Håll Sverige Rent rankar Solna på åttonde plats i landet och på första plats i länet i årets jämförelse av Sveriges kommuner och det förebyggande arbetet för att minska nedskräpningen. Samtidigt visar den senaste mätningen att nedskräpningen minskat i centrala Solna.

Ny idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i Järvastaden

12 november 2019

En ny idrottsplats i norra Järvastaden och ett tillskott på cirka fyratusen nya bostäder – det möjliggörs med ett beslut i kommunstyrelsen den 11 november 2019.

Solnas bokmässa 10-årsjubilerar

12 november 2019

Välkommen på Solnas bokmässa, som i år firar 10 år! I år blir det extra festligt med författarbesök med Jonas Hassen Khemiri och Solnaförfattare, amerikansk folkmusik, invigningstal av Lars Rådén, dans av barn från Kulturskolan, roliga barnaktiviteter, fika och mycket annat.

Välkommen på medborgardialog om trygghet

18 september 2019

Vill du vara med och bidra till ett tryggare Solna? Under 2019 kommer Lokalpolisen Solna och Solna stad att vid fyra tillfällen genomföra medborgardialoger med solnaborna, för att ta reda på var, när och hur det är tryggt respektive otryggt i Solna. Måndagen den 18 november har du möjlighet att träffa representanter från lokalpolisen och Solna stad vid Solna station, södra ingången, för att ställa frågor och fylla i en enkät. Dina synpunkter är viktiga för vårt gemensamma brottsförebyggande arbete!

Rapportering av betyg till UHR (Antagning.se)

8 november 2019

2 december sista dag för betygskomplettering till antagningen.
Solna Vuxenutbildning rapporterar samtliga kurs - och slutbetyg som är daterade från och med 1 januari 2012 till UHRs (Universitets - och högskolerådet) betygsdatabas.
För ansökningar till högskola och universitet vårterminen 2020 är 2 december sista dag för dig att kunna betygskomplettera till UHR.
Söker du utbildning inom t.ex. folkhögskola eller yrkeshögskola måste du alltid själv skicka in en betygskopia.
Några dagar efter att du har gjort en ansökan kan du se betygen på Antagning.se.

Solna Gymnasium i Vitryssland!

7 november 2019

Solna Gymnasiums baskettjejer deltog den första helgen i november i EGBL (European Girls Basktball League) i Vitrysslands huvudstad Minsk.

Höga förväntningar på exploatörer i Solna - för minskad klimatpåverkan

6 november 2019

Stadens förväntningar på exploatörer och fastighetsägare i Solna sammanfattas i dokumentet "På väg mot ett hållbart Solna" – från byggskedet och för byggnadens hela livslängd.

Solna Gymnasiums utbyte med Sint-Maartens College, Voorburg, Nederländerna

5 november 2019

Elever från ekonomiprogrammets åk 1 har tillsammans med 18 elever från Nederländerna arbetat med hållbart företagande under en vecka.

Nyfiken på att bli familjehem eller kontaktfamilj?

4 november 2019

Välkommen på Familjepoolens drop-in om du är nyfiken på att veta mer om vad det innebär att vara familjehem eller kontaktfamilj. Nästa tillfälle är torsdag den 28 november.

Nyöppning!

1 november 2019

Måndagen den 4 november blir det nyinvigning av Huvudsta öppna förskola mellan kl. 8.30-12.

Nu förfogar öppna förskolan över hela parkhuset i Pampasparken och vi kan ha öppet både för- och eftermiddag.

För mer info se öppettider.

Besök Solnas skolor inför ansökan till förskoleklass 2020/21

30 oktober 2019

Under november och december bjuder Solnas skolor in till informationsmöte inför ansökan till förskoleklass läsåret 2020/21. Välkommen!

Renare vatten i Brunnsviken med ny dagvattendamm i Bergshamra

29 oktober 2019

Solna stad genomför ett omfattande arbete för att förbättra vattenkvaliteten i Solnas havsvikar, sjöar och vattendrag. Till exempel ska en ny dagvattendamm i Bergshamra bidra till renare vatten i Brunnsviken.

Häng med på höstens seniorvandringar!

28 oktober 2019

Promenader är ett enkelt och roligt sätt att motionera i gemenskap med andra. Vid de arrangerade vandringarna går gruppen tillsammans i ett lugnt till måttligt tempo. Känns angiven längd på vandringen för lång så går det ofta bra att förkorta den, då är det bra att du kollar upp dessa möjligheter innan.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , Nästa

Filtrera nyheter