Nyheter - Solna Kulturskola

Anmälan till nivåtest / Application for leveltest

19 juni 2019

Under perioden 8 - 26 juli är anmälan till nivåtest stängd.
During July 8 to 26, application for level-test is closed.

Kolonnvägen blir stadsgata med nya bostäder, hotell och förskola

18 juni 2019

Kommunfullmäktige i Solna stad har antagit detaljplanen kvarteret Ballongberget, med 300 nya bostäder, förskola, hotell och arbetsplatser. Samtidigt utvecklas Kolonnvägen till stadsgata och Frösunda förbinds med Arenastaden när gång- och cykelstråk förbättras med ny anslutning till Målbron.

Solna Business Park utvecklas med nya bostadskvarter

18 juni 2019

Ett stadsmässigt område med en kombination av bostäder och arbetsplatser, med utbyggd kollektivtrafik och trygga stråk för cykel och gång – det är ambitionen med principöverenskommelsen mellan Solna stad och Fabege som beslutades i kommunstyrelsen den 17 juni 2019.

Kunskapsresultaten förbättras i stadens skolor

17 juni 2019

Skolans främsta uppdrag är kunskapsuppdraget och stadens mål är att förbättra kunskapsresultaten samt säkerställa att alla elever har behörighet till gymnasiet. Solna stads skolor har arbetat aktivt med detta i flera år och nu vänder resultaten uppåt.

Eldningsförbud utfärdat i Stockholms län

16 juni 2019

Med anledning av den senaste tidens värme och torka råder hög brandrisk i skog och mark. Länsstyrelsen har i samråd med länets räddningstjänster beslutat att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län från och med klockan 16.00 den 16 juni 2019. Förbudet gäller tillsvidare.

Nu införs digital betalning av boendeparkering i Solna

14 juni 2019

Med start lördagen den 15 juni 2019 är det möjligt att betala för boendeparkering via telefonen. Månads- och säsongsmärken, som tidigare endast gått att köpa hos återförsäljare, samt dygnsparkering finns nu ett par knapptryck bort i de parkeringsappar staden har samarbete med.

Youtubesuccé för kulturskolan med Parkskolans sång

13 juni 2019

Parkskolans sång är ett samarbete mellan eleverna och pedagogerna på Solna kulturskola och Parkskolan i Hagalund. Efter releaseparty och framförande på skolavslutningen börjar låten bli en sommarplåga, som snabbt närmar sig 2000 visningar på Youtube.

Sommarstängt från 14 juni

12 juni 2019

Huvudsta öppna förskola har sommarstängt från fredag 14 juni. Vi öppnar igen i slutet på augusti. Trevlig sommar!

Sommarlovet i Solna börjar med festival

11 juni 2019

Solna stad bjuder tillsammans med föreningslivet på en två veckors sommarlovsfestival i Skytteholmsparken – måndag till torsdag från den 17 juni.

SFI intag sommaren 2019

11 juni 2019

Under sommaren gäller särskilda intag av nya elever på sfi.

Publikrekord i Hagaparken på nationaldagen

10 juni 2019

28 000 kom till Hagaparken och firade nationaldagen tillsammans med Kronprinsessparet.

Information om stängning

7 juni 2019

Mittpunkten håller stängt följande datum: Onsdag 12 juni och Fredag 14 juni.

Sommarstängt 1 juli till och med 12 augusti.

De fick 2019 års pedagogiska priser

5 juni 2019

För andra gången i ordningen har årets pedagogiska priser delats ut i Solna stad. Utmärkelserna ska både uppmuntra och synliggöra utveckling och kvalitet inom förskolor och skolor. Årets nomineringar visar att det finns många uppskattade medarbetare i stadens förskole- och skolverksamheter då över 350 nominering strömmade in från barn, elever, föräldrar och kollegor.

AIK-legenden Lennart Johansson är död

5 juni 2019

Lennart Johansson var en av Solnas, Sveriges och världens stora idrottsledare. Förutom sitt livslånga engagemang i AIK gjorde han bestående insatser för svensk och internationell fotboll, bland annat genom skapandet av Champions League.

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 , Nästa

Filtrera nyheter