Stråkinstrument

Är du nyfiken på att prova ett stråkinstrument? Kom hit och upplev fiol, altfiol och cello! Du lär dig snabbt så kom och spela med oss!

Stråkelever

Till KURSKATALOGEN


NYBÖRJARE


Nybörjargrupp - fiol, altfiol eller cello

Undervisning i mindre grupp. Vi spelar både på gehör och börjar lära oss noter. Du får lära dig grunderna på ditt instrument och du erbjuds att vara med på ett framträdande per termin.

  • Från 6 år

FORTSÄTTNING (även nybörjare kan delta här)


Fiol, altfiol eller cello

Vi spelar blandad repertoar och utvecklar vår teknik och uttrycksförmåga. Du erbjuds ensemblespel kontinuerligt eller i perioder. Ensemblespel ingår i terminsavgiften. I mån av intresse och möjlighet samarbetar vi också med andra instrument eller ämnen som t.ex. dans och teater. Du får möjlighet att framträda solo eller i ensemble minst en gång per termin.

  • Från 6 år
  • 28 speltillfällen/läsår
  • Eleverna kan hyra instrument från Solna kulturskola
  • Undervisning i mindre grupp/enskilt
  • Orkester/ensemble ingår
  • Prisgrupp 3

FÖRDJUPNINGSPROGRAM


Fiol, altfiol eller cello

Det här är ett program för dig som har ett stort intresse för ditt instrument och vill lägga ner mycket tid på övning, delta i orkesterspel och medverka på flertalet konserter. Vi erbjuder en individuellt anpassad fördjupningskurs med utökad undervisningstid. Du kanske tänker söka till ett musikgymnasium eller en högre utbildning. Antagning till fördjupningsprogrammet sker efter överenskommelse med din lärare.

Till KURSKATALOGEN

Fiolspelande snögubbe!

Vid Solna kulturskolas stora familjeföreställning Julkalabaliken uppträder både stora och små. Här ser vi en fiolspelande snögubbe som fått en roll i den spännande berättelsen.

Dela:

Relaterade länkar