Vill du börja spela eller sjunga?

Solna kulturskola Solna kulturskola

Solna kulturskola Solna kulturskola


SÅ HÄR ARBETAR VI MED MUSIKUNDERVISNINGEN


Alla barn och ungdomar från 5 år och uppåt är varmt välkomna till oss och till musikens underbara och livsviktiga värld. Att lära sig spela ett instrument eller använda sin röst, är som att få en vän för livet.

Barn som är 5-6 år kan börja på Musikpatrull och sedan fortsätta med Musikverkstad när de fyller 7 år. Gemensamt för dessa kurser är att vi musicerar på alla möjliga roliga sätt – rim och ramsor, rytm, vi sjunger och spelar på enkla instrument, leker, rör oss, lyssnar och bekantar oss med grunderna i musiken. En härlig första kontakt med kulturskolans engagerade och högskoleutbildade lärare.

Redan från 6 års ålder kan man välja vissa instrument och ju äldre barnet blir desto fler kurser finns det att välja på. Se KURSKATALOGEN och filtrera på födelseåret så visas alla möjligheter som finns. Kulturskolans lärare hjälper gärna till och föreslår vad som kan var lämpligt för just dig.

Om en elev av pedagogiska skäl skulle behöva byta till en annan kurs så är det numera enkelt att göra. Vi månar om varenda elev och vill göra allt vi kan för varje enskilt barn.

Den elev som gått flera år på kulturskolan och har ett stort intresse för sitt instrument (även rösten är ett instrument) och vill lägga ner mycket tid på övning, medverka på flera konserter och kanske tänker söka t.ex. musikgymnasium, folkhögskola eller musikhögskola, kan erbjudas en individuellt anpassad fördjupningskurs med utökad undervisningstid. Det sker efter överenskommelse med din lärare.

  • Du som är tonåring och nybörjare - varmt välkommen till kulturskolan!
  • Du som inte har musik med dig från ditt hem - våga kom till oss - du kommer inte att ångra dig!
  • Du som bara vill prova på - ja, men gör det - testa en kurs och se vad du tycker!

På Solna kulturskola väntar och längtar lärarna efter ALLA elever och anpassar sig efter dina förutsättningar och försöker med alla medel att tillfredsställa dina önskemål.


DEN KULTURELLA HJÄRNAN


Är du intresserad av internationell och aktuell spetsforskning om relationen mellan kultur, hjärna, lärande och hälsa? Titta gärna på Den kulturella hjärnan. Den drivs med stöd av Stockholms läns landsting och Statens musikverk och är baserad vid Karolinska institutet.

Ett par forskningsexempel:

Kan musicerande stärka arbetsminne och lärande?

Var sitter kreativiteten? Jazza och rappa i hjärnscanner!

Till KURSKATALOGEN

Gör din ansökan här!

Tips: läs också "Musikal & övriga kurser"

Dela: