Margareta Bäcklin

margareta.backlin@solna.se

Utbildning

  • Kungliga Musikhögskolan i Stockholm
    Pianopedagog med cembalo, violin och viola som biinstrument
  • Högskola för musikpedagogik, SMI (Stockholms musikpedagogiska institut)
    Kompanjonlärarutbildning

"Jag är inte rädd, jag kan flygla!

Det här vill jag berätta om mitt ämne och mig som pedagog

- Piano är ett fantastiskt instrument - man kan spela vad man vill i alla genrer och med outtömliga uttrycksmöjligheter - man är sin egen orkester!

- Det är viktigt att eleverna har roligt när vi möts - då lär man sig så mycket mer. Mitt mål är att alla ska få med sig musiken både nu och för resten av livet och känna att jag kan, jag vågar med mottot:

Jag är inte rädd, jag kan flygla!

- När vi jobbar med de mindre barnen i Musikpatrullen så är det just det som är drivkraften - att ha kul!

Jag som musiker ...

- Själv har jag spelat kammarmusik i olika former som pianotrio och barockorkester (cembalo) och spelat tillsammans med många musiker, framträtt som pianosolist i Gävleborgs symfoniorkester och Västerås Simfonietta. Under årens lopp har jag arbetat som teatermusiker i många olika sammanhang. Har spelat horn, arrangerat och varit en av de främsta scenpersonligheterna i studentorkestern Kårsdraget.

Maggan Bäcklin visar sin mångsidighet!

... och som revyartist

- Dansaren och estradören Leif Werner och jag har satt upp ett flertal revyer och föreställningar samt jobbat flera år i Kultur i vården.

- En av de roligaste saker jag gör, vid sidan av undervisningen på Solna kulturskola, är att jag är medlem i satirgruppen På Håret som på senare år satt upp jubileumsrevyer och valrevy 2010. I m��nga sammanhang har jag jobbat med Hans "Lelle Printer" Dahlman, en av huvudmedlemmarna i På Håret. Vi har satt upp revyerna Nyskruvat och Snurra mitt ord (med Andreas T Olsson).

- Sommaren 2010 var jag med i revyn Semestersabotörerna med bl.a. Sven Melander och Mikael Neumann.

Foto: Elinor Bäcklin

Dela: