Madeleine Söderberg

madeleine.soderberg@solna.se

UtbildningMadeleine Söderberg, danslärare på Solna kulturskola

  • Musikhögskolan i Piteå
    Danshögskolan i Stockholm
    Danslärarutbildning
  • Certifierad Simonson jazzlärare från Dance New Amsterdam i New York

Det här vill jag berätta om mitt ämne och mig som pedagog

- Jag har alltid älskat att dansa och visste från början att jag ville hålla på med dans i någon form. Jag har varit dansare både i Sverige och New York och uppträtt bakom artister som Sofia Jannok och Louise Hoffsten.

- Under gymnasietiden var min dröm att få vara med i Plannja Pride, Sveriges bästa cheerleading-lag. Drömmen gick i uppfyllelse och jag fick möjlighet att uppträda inför tusentals människor varje vecka. Undervisning har också alltid funnits med, under skoltiden undervisade jag i barndans, streetdance och dansmix vid sidan av studierna.

- I min roll som danslärare känner jag att jag har "hittat hem". Det viktigaste är att få eleverna att våga släppa loss och uttrycka sig med hela kroppen. Det handlar om att hitta och locka fram känslor för att kunna leva sig in i rörelsen.

Madeleine Söderberg, Solna kulturskola

- För att få en fungerande grupp är det viktigt att stärka eleverna, att se varje enskild elev. Alla barn och ungdomar har något som är speciellt som vi tillsammans kan utgå från. För yngre barn är leken en självklar utgångspunkt.


- Både koreografier och olika övningar arbetar vi ofta fram tillsammans, eleverna och jag. I dessa stunder uppstår verklig dansglädje! Jag får massor av inspiration av eleverna och hoppas att jag kan vara en bra förebild för dem.

Stipendier

Länsförsäkringars kulturstipendium 2010


Foto: Katarina Fast Ehrlén

Dela: