Kajsa Lindström

kajsa.lindstrom@solna.se

Utbildning

  • Konstfack i Stockholm
    Institutionen för Bildpedagogik, inriktning konst och design
  • Nyckelviksskolan
    Textilt hantverk

    Kajsa Lindström, Solna kulturskola

Det här vill jag berätta om mitt ämne och mig som pedagog

- Att känna lust och nyfikenhet och våga pröva nya saker är det absolut viktigaste för att komma vidare och fördjupa sitt bildspråk. Därför undersöker, prövar och experimenterar vi ofta. Det är kul att upptäcka tillsammans!

- Själv har jag upptäckt att många elever verkligen gillar att prata om bilder. Vi har ofta både intressanta och roliga samtal om elevernas egna bilder. Men lika ofta reflekterar vi kring konstbilder, massmediabilder eller andra bilder.

- Jag arbetar mycket med att alla i gruppen ska känna sig lika viktiga och få lika stor plats. Varenda elev ska känna sig trygg, då fungerar gruppen bra. Kom och se själv, du är varmt välkommen till någon av mina trevliga grupper!

Kajsa Lindström arbetar i ateljén.Jag som konstnär...

När jag inte jobbar på Solna kulturskola arbetar jag i min ateljé. Där blandar jag ofta olika material och tekniker som t.ex. måleri och broderi, tryck och teckning eller olika sorters textila hantverk. Arbetet i ateljén ger mig en otrolig energi och inspiration. Och det tar jag med mig till mina elever på Solna kulturskola för att väcka deras lust och nyfikenhet!

Foto: Katarina Fast Ehrlén

Dela: