Jimmy Alcayna

jimmy.alcayna@solna.seJimmy Alcayna, Solna kulturskola

Utbildning

  • Kungliga Musikhögskolan i Stockholm
    Musiklärarlinjen

Det här vill jag berätta om mitt ämne och mig som pedagog

- För mig är musik glädje, lek och umgänge. Att få träffa eleverna via musiken är ett fantastiskt sätt att vara tillsammans på och ha roligt. För att bli skicklig på sitt instrument så krävs det förstås något från eleverna själva - men lusten till lärandet hjälper jag gärna till med!Jimmy Alcayna, Solna kulturskola

- När en elev presterar något han eller hon inte trodde var möjligt och kanske t o m använder rösten under pianolektionen - då är det en högtidsstund för en pianopedagog! Att t ex sjunga sin egen favoritlåt till eget komp är fantastiskt roligt och stimulerande.

Jag som ackompanjatör...

- Under många år var jag ackompanjatör på Danshögskolan till barndans, klassisk balett och modern nutida dans. Jag har också undervisat på Danshögskolan som musiklärare.

... och som pianist

Jimmy Alcayna, Solna kulturskola- Jag är pianist i olika sammanhang: shower, dansband, coverband, begravningar, dop, kyrkokonserter, sångkurser, kompar trubadurer, jazzsångare, vissångare m.m.

Fortbildning

- Har gått Pascalfortbildning* som handlar om funktionshindrades tillgänglighet till musik- och kulturskolornas verksamhet. Jag har under många år undervisat och undervisar fortfarande elever med olika typer av funktionshinder.

* Pascal var en satsning (2007-09) för landets kulturskolor med kompetensutveckling för arbete med funktionshindrade barn.

Foto: Katarina Fast Ehrlén

Dela: