Eja Erica Lindqvist

eja.lindqvist@solna.se

Eja Lindqvist, Solna kulturskola

Utbildning

  • Danshögskolan i Stockholm
    Danspedagogutbildning, inriktning jazzdans
  • Danshögskolan i Stockholm
    Påbyggnadsår, inriktning barndans
  • Performing Art College, London Studio Centre

Det här vill jag berätta om mitt ämne och mig som pedagog

- Jag älskar dansen och har ett behov av att uttrycka mig med kroppen i dansens olika språk. Dansen ger mig självkänsla och en stor glädje i livet, och det vill jag ge vidare till mina elever!

- Det är viktigt att alla i en grupp mår bra och känner att de blir sedda och har en viktig plats i gruppen. Om man ska utvecklas måste man våga både ta plats och testa nya saker, då är stödet och tryggheten i gruppen nödvändig. Alla behöver själva få uppmuntran men också se och lyfta varandra så det skapas en positiv och kreativ process.

Jag som dansare

- Jag har tidigare arbetat som dansare och koreografassistent i London och Antalya, en hamnstad i sydvästra Turkiet. Har under tio års tid varit aktiv i pardans och tävlat runt om i Sverige.

Jämställdhetspris och stipendier

  • Solna stads jämställdhetspris år 2009
  • Carina Aris stipendium för unga talangfulla dansare
  • Danshögskolans stipendium

Ur motiveringen för Jämställdhetspriset
"Solna kulturskolas självständiga, kreativa och ambitiösa danspedagoger - Carola Nilsson, Margaretha Bjerén, Erica Lindqvist och Elisabeth Karlström - har utmärkt sig i hela Sverige för ett mycket medvetet och professionellt tänkande kring dansundervisning och dess utveckling.
.
Medvetna satsningar har lockat nya grupper och utvecklat Streetboysgrupper. Genom att förnya bland annat traditionella luciatåg vidgas möjligheter för alla barn att uttrycka sig. Ett tonårsprojekt lyfter dagsaktuella frågor genom modern koreografi där ungdomar får uttrycka och skapa egna koreografier.
.
Genom jämställdhetsprojektet "Agnes" har danspedagogerna också sett till att fortbilda både sig själva och andra ämneskollegor i jämställdhetsfrågor. Genom workshops i dansgrupperna har medvetenheten om hur vi behandlar pojkar och flickor ökat."

Foto: Pj Lindqvist

Dela: