David Sennerstrand

david.sennerstrand@solna.se

UtbildningDavid Sennerstrand, Solna kulturskola

  • Sockholms musikpedagogiska institut (SMI)
    Sångpedagogutbildning
  • Kulturama –yrkeslinjen för sångare
  • Teaterutbildning på folkhögskola i två år samt Spegelteaterns skådespelarutbildning

Det här vill jag berätta om mitt ämne och mig som pedagog

- På en sånglektion behöver man inte "sjunga bra" eller "vara duktig" utan mer söka efter sitt eget personliga uttryck. Vi utgår från låtmaterial som eleven tycker om. Tillsammans utforskar vi röstens olika funktioner t ex var det känns som mest bekvämt att sjunga men provar också helt nya sätt att använda rösten på.

- Att sjunga är att berätta. Min egen ingång till sången genom skådespelaryrket har gjort mig medveten om hur viktigt det är att veta vad man vill förmedla med sitt framförande. Nyckeln är att förena teknik med uttryck. Båda delarna kompletterar varandra.

Jag som skådespelare, föreläsare och sångare

- Jag arrangerar workshops och föreläsningar genom mitt företag Snacka Sunt - med vilket jag vill sprida kunskap och öka medvetandet kring röstens betydelse vid muntlig kommunikation. Och förmedla värdet av att utveckla en slitstark röst som håller i längden.

- Vadstena nya teater är en cabarétteater där akterna spelas mellan förrätt, varmrätt och efterrätt i tre akter. Där medverkar jag i musikaler, krogshower och andra typer av föreställningar.

KuriosaDavids cykel

Har ett intresse som får anses som aningens ovanligt. Det handlar om att tänja på gränserna för vad som anses möjligt att frakta med cykel. Bilden visar ett två meter långt fönster som jag trampar hem genom stan på min last-cykel.

Foto: David Sennerstrand

Dela: