Åsa Lanzenberg

asa.lanzenberg@solna.se

UtbildningÅsa Lanzenberg, Solna kulturskola

  • Umeå universitet
    Dramapedagogutbildning
  • Dramatiska institutet
    Mediepedagogutbildning
  • Dramatiska institutet/Sveriges Radio
    Barnradioteater

Det här vill jag berätta om mitt ämne och mig som pedagog

- När en elev vågar tro på sin egna idéer och kastar sig ut för att åka med i skapandeprocessen tillsammans med de andra i gruppen - då blir det konst - teaterkonst! Konst är inget mystiskt utan en sorts kunskap som alla människor har och kan ösa ur: fantasi och idéer som man kan använda på olika sätt. Ingen idé är mer värdefull än någon annans.

- Teater är livet gestaltat på en scen. Det är en form där man både arbetar med det roliga men också med det allvarliga. Genom att ha roligt tillsamman kan man närma sig allvarliga ämnen. Jag brukar säga att teatern är det idealiska grupparbetet som ställer stora krav på alla inblandade men som också kan ge fantastisk tillfredsställelse och glädje!

Åsa Lanzenberg, Solna kulturskola- Tillsammans med eleverna bygger vi upp berättelser, uppfinner rollfigurer och skapar miljöer där historier utspelar sig. Att göra det med barn och ungdomar och med allt vad de kan bidra med tycker jag är underbart och fantastiskt!

Jag som konsthantverkare

- Teatern är ett allkonstverk och jag är nog lite av en allkonstnär. Jag arbetar också med konsthantverk - smycken i silver och glaskonst.

Foto: Katarina Fast Ehrlén

Dela: