Åsa Forsberg

asa.forsberg@solna.se

UtbildningÅsa Forsberg, cellolärare vid Solna kulturskola

  • Musikhögskolan i Stockholm
    Musikerlinjen cello
  • Studier i Paris för Mme René Flauchot
  • Framnäs folkhögskola
    Musiklinjen, cellopedagog, biinstrument sång och gitarr

Det här vill jag berätta om mitt ämne och mig själv som pedagog

- Jag uppskattar verkligen mötet med alla elever i olika åldrar och deras fantastiska föräldrar som stöttar sina barn och förstår hur viktigt det är att lära sig ett instrument och hur mycket det kan ge, både nu och i framtiden. Det är viktigare än någonsin i dessa tider, tycker jag.

- För mig betydde kulturskolan i Umeå mycket när jag växte upp. Kulturskolan blomstrade, alla instrument fanns representerade, det fanns symfoniorkester och möjlighet till kammarmusik. Vi gjorde resor och hade bl.a. konsert i Österrike. Det var mycket betydelsefullt för mig och jag fick vänner som jag har fortfarande har kvar.

- Nu, efter ett långt liv som musiker i symfoni- och operaorkestrar och ensembler av olika slag, önskar jag att få ge tillbaka av mina erfarenheter och glädjen i att kunna uttrycka sig på ett instrument, till eleverna på Solna kulturskola.

Mitt liv som musiker...

Jag har arbetat på Folkoperan i deras operaorkester i 25 år, frilansat i Kungliga Filharmonikerna, Radiosymfonikerna m.fl. orkestrar sedan 80-talet. Något som också givit mig otroligt mycket är Stockholms nya kammarorkester (SNYKO) med Esa-Pekka Salonen som konstnärlig ledare. Vi spelade i ca 25 år.

Under en 10-årsperiod spelade jag i en stråkkvartett som blandade klassiskt med pop och jazz och hette Sofisticated Ladies - en härligt galen tid!

Foto:

Dela: