Anna-Linda Egland

anna-linda.egland@solna.se

Utbildning

  • Musikhögskolan i Piteå
    Danshögskolan i Stockholm
    Danslärarutbildning
  • Certifierad Simonson jazzlärare från Dance New Amsterdam i New York
  • Utbildad danshandledare vid Balettakademien i Umeå

Anna-Linda Egland

Det här vill jag berätta om mitt ämne och mig som pedagog

- Jag undervisar huvudsakligen i streetdance och lägger stor vikt vid elevernas egna idéer och utforskande inom de olika genrerna som finns i streetdance, som house, new school, dancehall och breakdance.

- Mina stora intressen gäller både dans och pedagogik och det som händer i en grupp när man jobbar tillsammans. Dansen är ett språk som alla kan "tala" och förmedla olika saker med. Vi möts i dansen som individer och kommunicerar med varandra.

... andra uppdrag

- Ett annat uppdrag jag arbetar med är projektet "6-årskören" i Nacka där jag är med i ett konstnärligt team som utformat ett koncept med sång, dans och teater. Har varit manusförfattare, idéskapare och koreograf till "Skogen" 2014 och "Rymden" 2015, som uppförts av 1200 st 6-åringar på Dieselverkstaden i Nacka.

6-årskören SKOGEN

Förra årets föreställning "Skogen" är grammisnominerad i kategorin årets barnskiva 2014.

- Jag undervisar även på SMI (Stockholms musikpedagogiska institut) som gästlärare med projektet Danspiloterna där syftet är att fortbilda förskolelärare i dans.

Fortbildning

- Jag har nyligen läst fristående kurser i Skapande dans, Musik & rörelse för små barn och Estetiska lärprocesser - alla kurser på Stockholms musikpedagogiska institut (SMI).

Foto på Anna-Linda: Robert Edman

Dela: