Ani Tovmasyan

ani.tovmasyan@solna.se

UtbildningAni Tovmasyan, Solna kulturskola

  • Statliga Musikhögskolan i Yerevan
    Komposition och piano

Det här vill jag berätta om mitt ämne och mig som pedagog

Det bästa jag vet är när jag ser i elevernas ögon att de upptäckt något - och att det är jag som förmedlat det. Jag känner stor glädje över att ha fått betyda något i elevens liv. Eftersom jag arbetat länge med barn och träffat barn från många olika länder har jag upptäckt att trots kulturella skillnader så finns ett och samma behov hos alla barn - att få bli sedda och bekräftade.

Genom vi samarbetar, lärare och elev, skapas en konstnärlig miljö som bidrar till att producera bra musik och värdefulla kunskaper. Att få påverka elever i positiv riktning betyder mycket för mig.

Jag som musiker...

Jag är både pianist och kompositör och har kunskaper om flera olika musikstilar och genrer, allt från folkmusik till modern klassisk musik. Det ger mig möjlighet att anpassa undervisningen till varje enskild elevs behov och musiksmak.

I Armenien har jag varit barnkörledare i min hemstad men också pianist och dirigent. Det speciella med den här kören är att vi sjungit kyrkomusik från 700-talet och framåt som på armeniska kallas "sharakan". Jag har också spelat piano i en armenisk folkmusikgrupp. Vårt mål var att framföra folkmusiken på ett nytt sätt för att återväcka intresset för denna unika folkmusikskatt.

Jag som kompositör...

Som kompositör är det en stor glädje för mig att få höra och spela min egen musik tillsammans med eleverna här på kulturskolan vid olika föreställningar och konserter. Jag har också haft egna konserter som pianist, kompositör och ackompanjatör i Armenien och Sverige.

Foto: Katarina Fast Ehrlén

Dela: