Populärmusik ny kategori i Solnas musikstipendier

Ansökningsperioden för Solna stads musikstipendier börjar 29 januari och slutar 26 februari. Stipendiet är uppdelat i två åldersgrupper, Krausstipendiet 16-21 år och Lilla musikstipendiet 8-15 år. Nytt för i år är att Lilla musikstipendiet inte bara innefattar klassisk musik, utan även den nya kategorin nutida populärmusik.

2016 års utdelning av musikstipendier: Noah Hofvander, Peter Edholm och Danial Shariati.

Musikstipendierna delas ut vartannat år. 2016 var det Noah Hofvander och Danial Shariati som tog emot priset, som delades ut på nationaldagen av kultur- och fritidskommunalrådet Peter Edholm (mitten).

2018, när musikstipendierna ska delas ut för sjätte gången, är det samtidigt tioårsjubileum för stipendiet, som instiftades av kultur- och fritidsnämnden inför 2008.

Lilla musikstipendiet får en ny kategori: nutida populärmusik

Det är Lilla musikstipendiet som utökas med den nya kategorin. Nu är det alltså inte bara klassiska musiker och sångare som kan söka, utan även rappare, pop- och rockmusiker och andra moderna genrer. Gemensamt är dock att man är folkbokförd i Solna.

För Krausstipendiet, som fått sitt namn efter Gustav III:s hovkompositör Josef Martin Krauss, gäller fortfarande bara klassisk musik. För att söka Krausstipendiet ska man vara folkbokförd i Stockholms län och vara 16-21 år.

Sista ansökningsdag är måndag 26 februari.

Läs mer om vad som gäller för stipendierna och använd länken till ansökningsformuläret på solna.se/musikstipendier.

Dela: