Kulturstipendium och Krausstipendiet

1 mars är sista datumet för att söka årets stipendier inom kultur och musik. Du kan söka själv eller föreslå andra. En nyhet för i år är att kulturstipendiet riktar sig till fler barn och unga inom en bredd av olika kulturformer.

Kulturstipendiet

Solna stads kulturstipendium delas ut för uppmuntra och stödja kulturellt verksamma personer inom staden. Stipendiet är riktat till personer som är bosatta eller verksamma i Solna och som är aktiva inom konstnärliga områden såsom konst, musik, sång, litteratur, teater, dans, foto, konsthantverk samt kulturmiljö- eller hembygdsvård.

Under 2019 har juryn utlyst temat "GRÄNSLÖST" för kulturstipendiet. Tolkningen av temat är öppen och valfri. Lycka till med er ansökan!

Solna stads kulturstipendium delas ut i samband med nationaldagsfirandet i Hagaparken, och är uppdelat i tre ålderskategorier:

  • Kulturstipendium för barn 8-15 år (5000 kr)
  • Kulturstipendium för unga 16-21 år (15 000 kr)
  • Kulturstipendium för vuxna över 21 år (20 000 kr)

Krausstipendiet

Solna stads Krausstipendium delas ut för att stödja och uppmuntra unga talanger mellan 16-21 år inom klassisk musik till minne av Joseph Martin Kraus (1756-1792) musikaliska livsgärning.

Krausstipendiet kan sökas av boende i Stockholms län.

Juryarbetet och övrig samordning av stipendierna sker genom kultur- och fritidsförvaltningen på uppdrag av kultur- och fritidsnämnden.

Så ansöker du

Du kan påverka vem som får ett stipendium genom att föreslå en stipendiat. Du kan föreslå dig själv, en enskild person eller en grupp. Om sökande är en grupp ska gruppens samtliga deltagare vara behöriga till stipendiet.

Ansökan till kulturstipendiet sker via e-formuläret som du hittar under Relaterade länkar till höger. För att få en förhandsvisning av frågorna i formuläret finns en pdf som du kan ladda ned.

Till höger kan du läsa mer om reglerna för kulturstipendierna och Krausstipendiet.

Sista ansökningsdag är 1 mars 2019.

Dela: