Kultur & bibliotek

Bibliotekets nya barn- och ungdomsavdelning invigs

Bibliotek inviger den nya barn- och ungdomsavdelningen på biblioteket i Solna centrum. Det blir en dag fylld med böcker, musik, konst och kanske lite magi! Alla är välkomna på lördag 20 januari klockan 11-16!

 • Välkomna till Solna kulturskola, Blomgatan 3

  Vecka 4 börjar vårterminen för de allra flesta på Solna kulturskola på Blomgatan 3. Välkomna till våra nya, fina lokaler!

 • Ingmar Bergmans 100-årsjubileum firas på Filmstaden

  2018 skulle regissören Ingmar Bergman ha fyllt 100 år, ett jubileum som uppmärksammas världen över. På Filmstaden i Råsunda gjorde Bergman 25 filmer och lade grunden för sin världsberömmelse. Under året genomför Filmstadens kultur en mängd arrangemang i samband med jubiléet.

 • Tivoli i fokus för projekt i Nationalstadsparken

  2018 är det tredje och sista året för ett projekt som låter unga solnabor upptäcka den natur, kultur och historia som Nationalstadsparken erbjuder. Audioguiden Parkprat är ett av resultaten, där solnaelever ger de ungas bild av Haga. Under 2018 ska en Tivolipromenad tas fram för både vuxna och barn.

 • Förnyat samarbetsavtal om nationaldagsfirande med Operan i Haga

  Nationaldagsfirandet med Operan i Haga är sedan 2012 en uppskattad familjetillställning i Hagaparken i samarbete mellan Solna stad, Kungliga Operan AB och Ståthållarämbetet. Nu har ett förnyat avtal skrivits på, som säkrar arrangemanget till och med år 2020.