Frågor och svar om fritidsklubbar

Klicka på frågan för att se svaret

 1. Kan man gå på fritidsklubb utan att vara inskriven?

  Flera fritidsklubbar tar emot elever i årskurs 4-6 som inte är inskrivna på fritidsklubb i sin öppna verksamhet. Då får de inte mellanmål eller lunch, och har även begränsad tillgång till inomhusmiljön under vissa tider. Olika fritidsklubbar har olika möjligheter att tillgodose besökare i den öppna verksamheten - kontakta personalen på din fritidsklubb för att få reda på vad som gäller.

 2. Vilka öppettider har fritidsklubbarna?

  Fritidsklubbarnas öppettider är 13-18 på skoldagar och 8-18 på skolfria vardagar.

  Observera att fritidsklubbarnas verksamhet ofta delar lokaler med andra verksamheter som är öppna för andra besökargrupper under andra tider på dygnet, företrädesvis parklekar och kvartersgårdar/fritidsgårdar.

  Läs mer om vad som gäller på sidan Så fungerar fritidsklubbarna.

 3. Är maten på fritidsklubben nyttig?

  De mellanmål och luncher som serveras ska vara näringsrika. Det garanteras av kvalitetsdeklarationen Fritidsklubb för barn i årskurs 4 och 5.

  För information om vad som serveras på respektive fritidsklubb, kontakta den aktuella fritidsklubben. Du hittar länkar och kontaktuppgifter i vänstermenyn på sidan Fritidsklubbar.

 4. Anpassar ni maten för barn som är allergiska?

  Ja, varje fritidsklubb anpassar maten för barn med allergier.

  Är ditt barn allergiskt, kontakta personalen på er fritidsklubb. Du hittar länkar och kontaktuppgifter i vänstermenyn på sidan Fritidsklubbar.

 5. Mitt barn går i skola i Solna men vi bor i en annan kommun. Kan mitt barn söka fritidsklubb i Solna?

  Ja, det går bra. Anmälan görs på blanketten Anmälan till fritidsklubb (PDF-dokument, 155 kB).

 6. Mitt barn börjar i årskurs 6 efter sommaren. Hur länge gäller barnets fritidsklubbsplats?

  Inskrivna barn som lämnar årskurs 5 efter vårterminen 2017, behöver anmäla intresse senast 2 juni för att fortsätta vara inskriven på fritidsklubben även i årskurs 6.

  Ett brev om detta (PDF-dokument, 46 kB) har skickats hem till berörda vårdnadshavare den 5 maj. Om man inte anmäler intresse senast den 2 juni, skrivs barnet automatiskt ut den 31 juli.

Dela: