Ung i Solna

Sommarlov

Sommaren i Solna börjar med åtta dagars sommarlovsfestival i Skytteholmsparken och fortsätter med fler aktiviteter under veckorna som följer.

 • Pep-dag i Hagaparken med Prins Daniels Lopp

  Söndag 8 september klockan 11 till 15 välkomnas familjer till Pep-dag i Hagaparken. Barn födda 2007–2013 kan springa Prins Daniels Lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Samma dag arrangeras också Hagaloppet för äldre barn och vuxna.

 • Youtubesuccé för kulturskolan med Parkskolans sång

  Parkskolans sång är ett samarbete mellan eleverna och pedagogerna på Solna kulturskola och Parkskolan i Hagalund. Efter releaseparty och framförande på skolavslutningen börjar låten bli en sommarplåga, som snabbt närmar sig 4500 visningar på Youtube.

 • Ny verksamhet i Skytteholmsparken för ungdomar med korttidstillsyn enligt LSS

  Från och med den 1 augusti förändras fritidsklubben i Skytteholmsparken till en ny verksamhet som välkomnar alla ungdomar från 12 år med funktionsnedsättning och som beviljats korttidstillsyn enligt LSS (Lagen om särskilt stöd för vissa funktionshindrade).

 • Anpassning av ridstig påbörjad

  Ridstigen i södra Huvudsta dras om med anledning av den planerade Pep-parken. På gångvägen längs ridstigens nya rutt har delar av asfalten nu ersatts med flisbelagd remsa.

 • Spela tennis på Bergshamra IP

  De två grusbanorna på Bergshamra IP går nu att boka via stadens bokningssystem. Banorna är tillgängliga från sju på morgonen till nio på kvällen, alla dagar i veckan. Priset är 140 kronor per timme.