8 - Handboll (Solna IF)

Från Solna IF till AIK

Handboll var en annan livaktig gren i Solna IF. Det fanns på den tiden ingen hall att spela handboll i utan pojkarna och flickorna var tvungna att spela och träna utomhus. Under fyrtiotalet fick handbollslagen möjlighet att hålla till i Krigsskolan Karlbergs bollhall, ibland i Ing l:s dito, ibland i Östermalms läroverk och så vidare.

Den drivande kraften inom handbollen var Olle Nilsson, både som spelare och ledare. Intresset var så stort att herrarna tränade t o m klockan tio på lördagskvällar i Eriksdalshallen. Förutom bollen lockade nog sektionens flickor som tränade timmen före... Både herr- och dam laget höll mestadels till i den lokala Stockholmsserien.

Förutsättningarna förbättrades när Sporthallen vid läroverket i Vasalund stod klar 1957. Men när så basketen övertog det mesta av klubbledningens intresse fann handbollsspelarna 1969 det för gott att gå över till lokalkonkurrenten Väntorp. Så småningom, 2003, gick handbollsklubben Väntorp/Solna upp i AIK som därmed kunde återuppliva sina stolta handbollstraditioner.

Dela: