11 - Solna Tennisklubb

Solna TK har sitt ursprung i Solna IF:s tennissektion, som 1966 blev en del av repertoaren. Den då unge tennisentusiasten Ulf Hansson var den drivande kraften; mellan 1968 och 1984 var han sektionens ordförande.

1985 byggde klubben tillsammans med SJ Tennisklubb och Huvudsta Badminton- och Tennisklubb Solna Tenniscenter med åtta banor i Råsta park. Detta gav en mycket stabilare grund för att utveckla tennisen inom Solna jämfört med den tidigare hemvisten i barracudatälten på Skytteholms IP.

Med välsignelse från Solna IF bildade medlemmarna i tennissektionen 1995 den nya föreningen Solna Tennisklubb. Antalet medlemmar ligger runt 400, varav 270 är juniorer. Verksamhetsidén är att bedriva en bred ungdomstennis, där det ska finnas möjligheter att utvecklas till elitnivå utan att behöva byta förening. Seniortennisen ska utvecklas i takt med att tenniskulturen i Solna växer sig starkare. Solna TK bedriver även sedan 1999 handikapptennis, där klubben ståtar med silvermedaljören i Paralympics i Peking, Peter Wickström.

Fakta

Ca 400 medlemmar
Ordförande: Irene Ziverts
Hemvist: Solna TennisCenter, Råsta park

Dela: