Sommaren i Solna

Sommaren i Solna bjuder på bland annat strandbad och lärorika sommarpromenader.


Sommarlovet är i full gång. Efter två veckors festival väntar en sommar med aktiviteter och upplevelser ända fram till skolstarten i höst. Läs mer på solna.se/sommarlov.

Huvudsta strandbad

Huvudsta strandbad som invigdes förra året välkomnar badsugna Solnabor och besökare. Vid strandbadet finns badbrygga, utedusch, omklädningshytter och toaletter. Cykelparkering finns i anslutning till stranden och den gräsbeklädda picknickytan.

Två bassängbad utomhus

För den som föredar bassängbad utomhus håller Huvudstabadet och Svedenbadet öppet hela sommarlovet. Huvudstabadet stänger den 20 augusti i samband med skolstart, och kommer att renoveras inför nästa badsäsong. Svedenbadet i Bergshamra håller öppet till den 1 september. För yngre barn rekommenderas plaskdammarna i Skytteholmsparken och Hagalundsparken.

Lärorika sommarpromenader

Ett Solna i sommarskrud erbjuder inte bara fantastiska miljöer för motion och rörelse. Ett tips är att förgylla en solig dag med någon av de skyltade promenader och ljudguider som berättar om Solnas historiska miljöer, med allt från Hagaparken och Hagalund till AIK och Filmstaden. Till exempel kan promenaden inledas på Tivoliområdet i Bergshamra, som invigdes i våras efter en rejäl uppfräschning.

Dela: