Se Europas kommande fotbollsstjärnor i Solna

Lennart Johansson Academy Trophy spelas 24-26 maj på Skytteholms IP. För nionde gången samlas flera av Europas mest lovande 13- och 14-åringar för att göra upp om den åtrådda pokalen. Barcelona, Bayern München, Manchester City, Paris Saint Germain och Inter Milan är några av klubbarna som deltar.

Turneringen arrangeras av AIK Fotboll och har sitt namn efter klubbens och landets störste idrottsledare genom tiderna, Lennart Johansson. Med åren har cupen vuxit och blivit en av de högst rankade internationella ungdomsturneringarna, och 2020 är det alltså dags för tioårsjubileum.

För en tryggare fotboll

Fair Play Corner är en del av Lennart Johansson Academy Trophy, som verkar för en tryggare och bättre fotbollsmiljö för både barn och vuxna. Arbetet är baserat på AIK Fotbolls värdegrundskoncept AIK Stilen.

Stort intresse för livesändning på nätet

Intresset för turneringen är stort runtom i Europa, inte bara för föräldrar och vänner utan även andra spelare och ledare, samt allmänt fotbollsintresserade. Förra året hade sändningarna inte mindre än 20 000 unika tittare.

Se turneringens hemsida för information om samtliga deltagande lag, spelschema, biljetter, med mera.

Dela: