Nyheter - Idrott & fritid

Ny verksamhet i Skytteholmsparken för ungdomar med korttidstillsyn enligt LSS

20 maj 2019

Från och med den 1 augusti förändras fritidsklubben i Skytteholmsparken till en ny verksamhet som välkomnar alla ungdomar från 12 år med funktionsnedsättning och som beviljats korttidstillsyn enligt LSS (Lagen om särskilt stöd för vissa funktionshindrade).

Se Europas kommande fotbollsstjärnor i Solna

20 maj 2019

Lennart Johansson Academy Trophy spelas 24-26 maj på Skytteholms IP. För nionde gången samlas flera av Europas mest lovande 13- och 14-åringar för att göra upp om den åtrådda pokalen. Barcelona, Bayern München, Manchester City, Paris Saint Germain och Inter Milan är några av klubbarna som deltar.

Anpassning av ridstig påbörjad

17 maj 2019

Ridstigen i södra Huvudsta dras om med anledning av den planerade Pep-parken. På gångvägen längs ridstigens nya rutt har delar av asfalten nu ersatts med flisbelagd remsa.

Utomhusbaden öppnar i maj

16 maj 2019

Svedenbadet i Bergshamra öppnar för alla sommarbadare lördag 18 maj. Huvudstabadet öppnar lördag 30 maj. Entrékort för hela sommarperioden maj till augusti finns att köpa för både vuxna och barn.

Spela tennis på Bergshamra IP

14 maj 2019

De två grusbanorna på Bergshamra IP går nu att boka via stadens bokningssystem. Banorna är tillgängliga från sju på morgonen till nio på kvällen, alla dagar i veckan. Priset är 140 kronor per timme.

Trygg idrott - föreläsning för Solnas föreningsaktiva

3 maj 2019

Barnkonventionen blir lag i Sverige år 2020. Vad kan det innebära för den som arbetar med barn inom idrotten? Föreningslivet i Solna erbjuds nu en kostnadsfri föreläsning med barnens rättigheter i fokus. Stödmaterial presenteras och frågor dryftas kring hur vi verkar för en utvecklande idrottsmiljö.

Valborg

29 april 2019

Valborgsfirande anordnas på fyra platser i Solna: Skytteholmsparken, Ulriksdals slottspark, Hagalund och Järvastaden.

Filtrera nyheter