Motionsspår och utomhusgym

Motionsspår

Ett motionsspår utgår från Bergshamra IP. Spåret är 2 kilometer långt, varav 1,3 kilometer är elupplyst.

Promenadstigarna runt Råstasjön och Brunnsviken är också populära för motionslöpning. Stigen runt Brunnsviken är 12 kilometer lång. Sträckan runt Råstasjön är 2 kilometer - inkluderar man Lötsjön blir sträckan 5 kilometer lång. Dessa är även markerade som Hälsans stig - se rubrik längre ner på sidan.

Skidspår

Solna har inga fasta skidspår. Ibland prepareras skidspår i samband med att rundbanorna plogas på Brunnsviken och Råstasjön, men det är endast i undantagsfall. Aktuell information kring detta ges i anslutning till information om plogning på sidan Naturisar och skidspår.

För längdskidåkning i Solnas närhet kan vi tipsa om Sundbybergs skidspår i Ursvik.

Utomhusgym

Det finns tre utomhusgym i Solna.

  • I anslutning till motionsspåret runt Råstasjön, strax nedanför Solna TennisCenter på Råsta strandväg.
  • I anslutning till motionsspåret i Bergshamra, bakom tennisbanorna på Bergshamra IP.
  • I Skytteholmsparken, strax intill barnbassängen och den inhägnade bollplanen på fältet.

Hälsans stig

Hälsans stig är en naturskön slinga med varje kilometer utmarkerad. Haka på där du vill och räkna själv ihop hur många kilometer du promenerat eller sprungit. Konceptet Hälsans stig initierades på Irland 1995, för att inspirera till motion för hälsans skull.

I Solna finns två Hälsans stig. Den ena går runt Brunnsviken och är 12 kilometer lång. Den andra sträcker sig runt Råstasjön och Lötsjön och är 5 kilometer lång (sträckan runt endast Råstasjön är cirka 2 kilometer).

Dela: