Vinnarna i gång- och cykeltävlingen utsedda

I den allra första upplagan av Solna stads tävling "Gå och cykla till skolan" deltog 12 skolklasser och de stolta vinnarna blev förskoleklass FA på Bergshamraskolan.

Tävlingen arrangerades av Solna stad vände sig till elever, föräldrar och pedagoger i årskurs F-3 i både fristående och kommunala skolor. Mellan 16–27 september 2019 kunde de deltagande klasserna från förskoleklass till årskurs 3 samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till skolan.

Alla elever i förskoleklass FA på Bergshamraskolan har under tävlingsperioden gått, cyklat eller åkt kollektivtrafik till skolan varje dag. Första pris i tävlingen är 5000 kr till besök på valfritt museum.

- Stort grattis till förskoleklass FA på Bergshamraskolan! Och stort tack till alla engagerade pedagoger och föräldrar som uppmuntrat barnen att delta i denna viktiga tävling. När fler barn går och cyklar till skolan och till sina fritidsaktiviteter, istället för att bli skjutsade, så ökar ju trafiksäkerheten kring skolan och barnen blir piggare och friskare, säger Marianne Damström Gereben, skolnämndens ordförande.

Säkra skolvägar

Läs mer om Solna stads arbete med Säkra skolvägar

Dela: