Solna stad - en attraktiv arbetsgivare för lärare

Solna stad blev den 8:e mest attraktiva arbetsgivaren i Sverige bland unga yrkesverksamma lärare i Universums mätning 2017. I mätningen 2016 låg staden på en 13:e plats.


Foto: Scandinav

- Det är mycket glädjande med en så bra placering och även förbättringen sedan år 2016 känns viktig för oss. Vi ska ta reda på mer om hur vi kan fortsätta vara attraktiva för denna betydelsefulla yrkesgrupp, så nu under våren kommer vi att skapa en fokusgrupp med unga nyanställda lärare för att lära oss mer, säger Charlotta Tillbom, HR-chef i Solna stad.

- Konkurrensen om lärarna är hård i hela Stockholmsregionen. Just därför är det extra roligt att Solna är så attraktiv som arbetsgivare bland unga yrkesverksamma lärare. I och med att vi har stora pensionsavgångar att vänta är det viktigt att vi påbörjat en resa och som nu fortsätter alltjämt, säger Marianne Damström Gereben, barn- och utbildningskommunalråd.

Om undersökningen

Varje år röstas framtida drömarbetsgivare fram i landets största karriärundersökning KarriärBarometern gjord av Universum 26 000 yrkesverksamma akademiker under 40 år har tyckt till om jobb och karriär i Universums undersökning. En central del av KarriärBarometern är rankinglistan över intressanta och ideala arbetsgivare inom varje målgrupp. Universum sammanställer en lista över de mest relevanta arbetsgivarna på respektive marknad, baserad på deras marknadsnärvaro, rekryteringsnivå och employer branding-arbete samt utvärderingar från föregående års lista.

Läs mer på Destination framtiden

Dela: